De schepen

De schepen waarop de Stichting Sailing Kids haar vaartochten organiseert in 2015 zijn de VrijheidMeridiaan en de Vliegende Hollander.

Sailing Kids is gestart met de Meridiaan, een heerlijk varende platbodem en deze wordt ondermeer ingezet voor onze bikkeltochten met jongeren in de leeftijd van 14-24 jaar. Sinds 2 jaar is daar de schoener de Vrijheid bij gekomen. Deze 3 mast schoener heeft meer faciliteiten (zoals bijvoorbeeld een traplift en speciale medische voorzieningen), kan meer mensen herbergen en is daardoor zeer geschikt voor o.a. gezinstochten met (kleine) kinderen.

De Vrijheid: Representatief & Gastvrij (Link naar Naupar)

Topzeilschoener schip Vrijheid

De Vrijheid is een topzeilgaffelschoener, met een diepgang van 2.10 mtr. Een mooie dame uit 1898, die eerst in gebruik is geweest als vrachtschip en in de jaren '80 is omgebouwd tot haar huidige staat.

Door haar imposante verschijning is de Vrijheid een echte blikvanger in elke haven. Maar ook het interieur is de volle aandacht waard, het warme mahoniehout en de nautische inrichting creëren een gezellige, huiselijke en maritieme sfeer.

Benedendeks bevinden zich de stijlvolle hutten, een ruim en gezellig dagverblijf en een open keuken. In het dekhuis met knusse zithoek en is het goed toeven aan het einde van een spannende zeildag.

Naast deze verschillende binnenruimtes, biedt het schip aan dek veel zitruimte om even lekker bij te kletsen of te genieten van het uitzicht. Zowel de crew als het meer dan 500 m² zeiloppervlak zorgen ervoor dat er altijd wel iets te doen is aan dek. Beleef uw eigen vrijheid aan boord. De Vrijheid beschikt over een traplift voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Als u wil weten waar de Vrijheid zich op dit moment bevind, klik dan even op deze link (opent in een nieuw venster).

De Meridiaan: Kindvriendelijk & Gastvrij (Link naar Naupar)

Klipper schip Meridiaan

Scheep in op de klipper Meridiaan voor een prachtige zeiltocht. Gaat uw tocht over het Markermeer,  het IJsselmeer of de Wadden? Waar u ook heen wilt, de Meridiaan zeilt u er graag heen. Of u nu een actieve zeiler bent, of liever rustig achterover leunt en geniet van de voorbijtrekkende vergezichten, aan boord kan het allemaal!

Iedereen plezier een dek
Aan dek bevindt van de klipper Meridiaan bevindt zich een royale kuip waar het goed toeven is. Ook kinderen zullen zich prima vermaken, want kindvriendelijkheid staat aan boord van de Meridiaan hoog in het vaandel. Zo biedt de reling optimale veiligheid.

Gezelligheid aan boord
Benedendeks vind u een warm houten interieur. Het dagverblijf van deze klipper biedt alle gasten alle ruimte om samen te komen en bijvoorbeeld te genieten van een maaltijd of een gezelschapsspel. In de open keuken kunt u een maaltijd bereiden, zonder dat u iets van de gezelligheid hoeft te missen.

Overnachten aan boord van de Meridiaan
Aan boord van de Meridiaan kunt u blijven overnachten. Na een dag op uitwaaien op het water kunt u gemakkelijk een comfortabel bed opzoeken in één van de hutten. Alle hutten zijn voorzien van centrale verwarming, dus ook op frisse dagen zult u het niet koud krijgen.

Geschiedenis
In 1903 werd de Meridiaan te water gelaten om tot 1982 als vrachtschip dienst te doen. In die jaren is er het één en ander aan het schip verbouwd. Na de laatste verbouwing vaart deze klipper weer als 2-master, getuigd zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

De locatie van de Meridiaan is ook te volgen op www.marinetraffic.com

Vliegende HollanderDe Vliegende Hollander: Een legende komt tot leven. 
Deze tweemast schoener is met zijn bijna veertig meter lengte één van de grotere zeilschepen op de Nederlandse wateren. Beleef de mythe van de 'Vliegende Hollander' in het echt. De mahoniehouten betimmering aan boord roept de sfeer op van verre landen en vervlogen tijden. De gezellig ingerichte salon mèt bar en piano, draagt bij aan de gezellige sfeer aan boord. Moderne hutten en luxe sanitaire voorzieningen zorgen voor een comfortabel verblijf. Of het nu gaat om een meerdaagse zeiltocht "trossen los!" of gewoon een dagje zeilen op het IJsselmeer, de Vliegende Hollander heeft 't allemaal.

Geschiedenis
Van vrachtvaarder tot zeilend passagiersschip. Oorspronkelijk gebouwd in 1892 als de zeilende vrachtvaarder (Martha) heeft de “Vliegende Hollander” al een hele geschiedenis achter zich. Tot het begin van deze eeuw waren het de zeilschepen die goederen over het water vervoerden.

Met de komst van de motor verdwenen vele klippers van het water. Omdat het een voor die tijd groot schip was, werd er een motor ingebouwd.

Tot 1995 heeft zij als vrachtvaarder de rivieren bevaren. In 1996 ontdekken Klaas en Xandra deze prachtige klipper in de haven van Amsterdam. De droom om samen een schip op te bouwen werd hiermee werkelijkheid.

In de winters van 1996 tot 1999 is het schip grondig gerestaureerd en omgedoopt tot de “Vliegende Hollander” waarna het in het jaar 2000 met een stoere schoenertuigage de zeilende passagiersvaart is begonnen.

Kijk hier voor meer foto's van de Vliegende Hollander!

 

Website/vacature

De website is redelijk op orde. We zoeken echter nog een Joomla! enthousiast/vrijwilliger die het leuk vind om de site verder te ontwikkelen en verbeteringen aan te brengen. Aanmelden kan via joomla!@art-pack.nl

U bevindt zich hier: Home Vaartochten De schepen