Sailing Kids viert 5-jarig Jubileum!

In 2006 begon Ruud Stam met het initiatief: ernstig en chronisch zieke kinderen en hun familie een week een onbezorgde vakantie geven op een zeilschip.

Al gauw kwamen zeer positieve reacties op Ruud zijn initiatief. Niet alleen van de kinderen en hun familie waarvoor de week vakantie heel veel betekent maar ook van de medische sector die het positief effect zagen van zo’n speciale vakantieweek. Het is niet zo maar een week vakantie. Omdat iedereen
op een boot zit en je alles samen doet, onstaat er al snel een speciale band die ruimte biedt voor gesprekken en bijzondere ervaringen maar ook voor veel plezier en ontspanning.

Sinds de oprichting, nu 5 jaar geleden, zijn al 1500 kinderen en familieleden uit Nederland en Duitsland met Sailing Kids mee geweest tijdens 65 tochten.

De week vakantie wordt gratis aangeboden. Dat kan alleen door bijdragen van donateurs en sponsors en niet in de laatste plaats door de inzet van vele vrijwilligers. Tijdens iedere tocht gaat er een verpleegkundige of een arts mee, een kok en een activiteiten begeleider. Maar ook op de wal zijn er vele vrijwilligers actief. In totaal telt de stichting zo’n 150 vrijwilligers uit Nederland en Duitsland.

Maar Ruud heeft nog meer gedaan de afgelopen 5 jaar. Grensverleggend was de Mont Blanc expeditie; een expeditie met 5 kankerpatiënten om de aandacht te vestigen op de psychische littekens die jong volwassenen hebben opgelopen gedurende hun periode van ziekte en revalidatie. Ook voor deze vaak
vergeten doelgroep (jongeren tot 25 jaar) organiseert Sailing Kids tochten.

Sailing Kids is 5 jaar jong en heeft vele plannen en wil zich blijven inzetten om kinderen en hun families die vaak iedere dag bezig zijn met een ernstige of chronische ziekte een week er tussen uit te nemen.
De glimlach en de kleur op de gezichten van de kinderen en de reacties van de familie na een week aan boord van één van de twee schepen, de Meridiaan of de Vrijheid, is waar we het allemaal voor doen.

Geef Sailing Kids een mooi verjaardagscadeau en steun het werk door donateur te worden!!

Namens alle Sailing Kids, reuze bedankt!!

Website/vacature

De website is redelijk op orde. We zoeken echter nog een Joomla! enthousiast/vrijwilliger die het leuk vind om de site verder te ontwikkelen en verbeteringen aan te brengen. Aanmelden kan via joomla!@art-pack.nl

U bevindt zich hier: Home Nieuws Sailing Kids viert 5-jarig Jubileum!