Sponsorloop Begeleidende brief

Beste leerkracht / directie

 

Wie gezond is, kan zich meestal moeilijk voorstellen hoe het is om ernstig ziek te zijn, of dag in dag uit te leven met een kind, een broertje of zusje dat voortdurend extra zorg nodig heeft.

Stichting Sailing Kids biedt mensen een situatie waarin dit even naar de achtergrond verdwijnt, tijdens een onvergetelijke zeilweek op het IJsselmeer. “Even niet ziek zijn, geen zorgen, maar de wind in de zeilen en nieuwe energie opdoen”. Wanneer je het geluk dat dit oplevert met eigen ogen hebt gezien, wil je nog maar één ding: dit aan zoveel mogelijk mensen kunnen aanbieden.

 

 

Inmiddels heeft Stichting Sailing Kids meer dan 1200 mensen een mooie zeilweek kunnen bezorgen, mede dankzij de ondersteuning van sponsors, donateurs en de inzet van zo’n 170 vrijwilligers (artsen, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders en koks). Het lief en leed delen met lotgenoten, is van grote waarde voor de kinderen met hun familie alsook voor de vrijwilligers en de bemanning die meevaren. Het blijkt een voorbeeld te zijn voor anderen.

Waar mogelijk wordt samengewerkt met diverse belangenverenigingen zoals de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK), Stichting De Opkikker en Nederlandse ziekenhuizen, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis Erasmus MC Rotterdam.

Een aantal bekende Nederlanders steunt Sailing Kids als ambassadeur, te weten Simone Kleinsma, Carry Tefsen, Cystine Carreon, Christophe Haddad en Albert Verlinde.

 

Om tegemoet te kunnen komen aan het toenemend aantal zieke kinderen dat in aanmerking komt voor een zeiltocht en de continuïteit van de Stichting te kunnen waarborgen, is geld nodig.

Het zou geweldig zijn als uw school / bestuur Stichting Sailing Kids een warm hart toedraagt en wil steunen, alle hulp is zeer welkom.

 

Nu kunt u deze brief opzij leggen omdat er al zoveel goede doelen zijn, of omdat het onderwijsprogramma al zo druk is. Wij vragen u echter om dit niet te doen en deze kans aan te grijpen om ook uw kinderen te laten zien dat een ander helpen een geweldig gevoel geeft. Op elke school is wel een gezin te vinden waarvoor dit een geweldige ervaring zal zijn, denkt u aan dit gezin wanneer u uw besluit neemt. De inzet van de kinderen van uw school / bestuur zal direct helpen zieke kinderen even te laten ontsnappen uit hun dagelijkse ziektezorgen!

 

Meer informatie is te vinden in bijgaande documentatie of kijk op onze website www.sailingkids.eu.

 

Wij hopen op uw positieve reactie.

 

Met vriendelijke groet,

Stichting Sailing Kids 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home Sponsors Sponsorloop Sponsorloop Begeleidende brief