Sailing Kids ontvangt DAME donatie 2011

Mets2011Stichting Sailing Kids (SK) – een stichting uit Nederland die vaarvakanties organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun gezinsleden – ontvangt de DAME (Design Award METS) donatie 2011. Het goede doel is door het METS Tentoonstellings Comité gekozen uit de zeven aanvragen die binnenkwamen na de oproep tot aanmelding.
SK  biedt gratis zesdaagse vakanties op het IJsselmeer en de Waddenzee aan boord van een gehuurde klipper of originele schoener. Naast de volledige catering en allerlei activiteiten op het schip waaruit de passagiers kunnen kiezen, vaart een volledig gekwalificeerd medisch team van vrijwilligers mee voor de zorg van de ernstig of chronisch zieke kinderen aan boord. Tot op heden hebben al zo'n 1200 mensen genoten van een vaartocht met de SK.
De stichting, die volledig wordt gefinancierd door sponsors en donaties, organiseert ook tochten voor chronisch zieken in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Op die leeftijd voelen ze zich te oud om met hun ouders op vakantie te gaan, maar zijn ze nog te jong voor de meeste vakantiereizen voor chronisch zieken die worden aangeboden.

De DAME donatie, die bestaat uit het totaalbedrag aan inschrijfgelden voor de zeer gewilde DAME prijs voor innovatief ontworpen scheepsuitrusting en -toebehoren, wordt gebruikt voor de (gedeeltelijke) financiering van zeiltochten voor kinderen met gezinsleden en de vakanties voor jongeren.

"Met recht een waardig doel"

"We zijn bijzonder blij dat we zo'n waardig doel hebben gevonden voor de DAME donatie van dit jaar", aldus METS senior product manager, Irene Dros. "Sailing Kids biedt zieke kinderen en jongeren een unieke kans om te genieten van zeilen, met hun eigen gezinsleden of met gelijkgestemde jonge mensen. Iedereen kan heerlijk ontspannen in de wetenschap dat alles is geregeld en dat er gekwalificeerde zorgverleners aan bood zijn. Het zijn dan ook unieke vakanties die de deelnemers lang bijblijven."

Tot op heden heeft de DAME prijs elk jaar rond de €18.000 kunnen doneren aan goede doelen. Tot nu toe hebben vier goede doelen een schenking ontvangen: De Batavia Scheepswerf - Nederland, voor de bouw van een replicaschip, IFDS – Verenigd Koninkrijk, de internationale vereniging voor zeilen voor gehandicapten, AMREF, Flying doctors Afrika; en de Whisper Boat Building Academy (WBBA) in Zuid-Afrika, de enige botenbouwschool voor mensen met een handicap.

Oproep tot inschrijving. Exposanten die producten willen aanmelden voor de DAME 2011, worden uitgenodigd om de online aanvraag in te vullen op metstrade.com. Inschrijving is mogelijk van 24 juli tot

20 september 2011. Alle producten die voor de wedstrijd worden aangemeld, moeten worden getoond op METS of in het SuperYacht Pavilion (SYP) 2011. Bovendien moeten ze voldoen aan de standaardvereisten en -voorwaarden voor deelname.
METS en het SuperYacht Pavilion 2011 vinden plaats op 15-16-17 november 2011 in de RAI in Amsterdam.

*****

Over METS en het SuperYacht Pavilion.
METS, 's werelds grootste vakbeurs voor uitrustingen, materialen en systemen voor de internationale pleziervaart, wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). De vakbeurs richt zich op jachtbouwers, jachtontwerpers, reparateurs, distributeurs, dealers, groothandelaren, captains, jachthavenexploitanten en fabrikanten uit de hele wereld.

Het SuperYacht Pavilion is het centrale platform van de wereldwijde superjacht industrie en de beroemde 'beurs-in-een-beurs'' op METS.

U bevindt zich hier: Home Sponsors Sailing Kids ontvangt DAME donatie 2011