Sailing Kids Zeilweek 42 - verslag

 


Hier volgt het verslag van Sailing Kids zeilweek 42!

17 oktober 2011

Gisteren begon een nieuwe week Sailing Kids met een mooie dag. Zon, wind en 40 mensen die er zin in hebben. Omdat de mist bleef hangen gingen we na de lunch het water op. Eenmaal de haven uit mocht iedereen helpen om de instructies in praktijk te brengen: zeilen omhoog op de juiste manier en de kinderen helpen mee aan het roer. Na een mooie tocht komen we aan in het plaatsje Hoorn. Na een poosje lekker wandelen op de kant volgt het avondeten. Onze chef-kok heeft een heerlijke maaltijd bereid. Een gezellige avond volgde waarbij de pret van de kinderen niet onder doet voor de gezelligheid van de ouders en vrijwilligers. De toon is gezet, we hebben een hele leuke dag gehad.

 

18 oktober 2011

Vandaag op tijd vertrokken omdat er later harde wind werd verwacht. De regen die de vroege ochtend nog viel was snel vertrokken toen wij aan dek kwamen. Met de wind in de rug was de reis snel gemaakt naar Enkhuizen. Omdat ieders hulp nodig was aan boord was het weer erg gezellig. Langzamerhand beginnen wij als landrotten iets te begrijpen van de zeilkunsten, al is het ons duidelijk dat we het tot het einde niet zonder de goede bemanning kunnen stellen. In Enkhuizen gaat de lunch er weer met veel smaak in. De soep erbij zorgt er voor dat we weer lekker warm worden. De middag is vrij om te gaan waar we willen. Een aantal gaan wandelen door Enkhuizen, weer anderen gaan naar het zwembad. Na de boerenkool met worst krijgen we een bericht van Neptunes: We moeten na het eten een vlag maken. De schipper zegt dat we die dan de volgende dag in de mast kunnen hijsen. De kinderen doen dan ook een best om er iets moois van te maken. Alweer een leuke dag waar we met de kinderen actief zijn, genieten en zeker ook kunnen ontspannen.

Website/vacature

De website is redelijk op orde. We zoeken echter nog een Joomla! enthousiast/vrijwilliger die het leuk vind om de site verder te ontwikkelen en verbeteringen aan te brengen. Aanmelden kan via joomla!@art-pack.nl

U bevindt zich hier: Home Vaartochten Sailing Kids Zeilweek 42 - verslag