Sinterklaas Intocht - verslag 2011

Uitnodiging Sinterklaas

Het was afgelopen zaterdag een werkelijk prachtige dag om Sinterklaas en zijn Pieten weer feestelijk binnen te halen in Harderwijk.
Aan boord van de Vrijheid zat de stemming er al gelijk goed in, toen bleek dat zich een aantal luidruchtige Pieten onder de bemanning bevonden.
De kinderen vermaakten zich kostelijk en één van de Pieten werd zelfs in de mast gehesen om uit te kijken naar de pakjes boot van Sinterklaas. Na enige tijd wachten verscheen het schip eindelijk aan de horizon en kon het feest beginnen!  > BEKIJK HIER DE FOTO'S <


Er waren schepen met complete pieten orkesten aan boord die vrolijk alle sinterklaas liedjes door elkaar heen speelden. Na aankomst van de vloot in de haven van Harderwijk stond de kade vol met honderden kinderen en hun ouders die reikhalzend uitkeken naar Sinterklaas en zijn gevolg. Na een ontvangst door de Burgemeester van Harderwijk liep de Goedheiligman al handenschuddend de gehele kade af en werd er volop met pepernoten gestrooid. Aan boord van de vrijheid genoten we onderwijl van erwtensoep en broodjes, de dames van de catering hadden dit weer uitstekend verzorgd. Ik denk dan ook dat iedereen met veel plezier zal terugkijken op deze dag.

 

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws Sinterklaas Intocht - verslag 2011