Nieuw magazine: Het Groene Varen™

Nederland is een bijzonder magazine rijker. In februari komt namelijk het eerste nummer van Het Groene Varen™ uit. ‘Het Groene Varen™, is hét magazine over groen, duurzaam en maritieme technologie voor iedereen die geïnteresseerd is in groen, in duurzaam, in varen en/of een combinatie daarvan’; aldus oprichter en hoofdredacteur Rijk Ponte.

Met trots presenteren Ponte en zijn enthousiaste team vrijdagmiddag 10 februari 13:00, tijdens Boot Holland 2012 in het WTC Expo Leeuwarden, het eerste nummer.  Het Groene Varen™ is ontstaan uit Pontes behoefte aan meer diepgaande informatie over onderwerpen die met groene (maritieme) technologie en duurzaamheid te maken hebben. In de bestaande media vond Ponte niet wat hij zocht, dus besloot hij hier zelf voor te gaan zorgen.

Het resultaat is het magazine dat vier keer per jaar verschijnt met een mix van artikelen die antwoord geeft op vragen rond groen varen, duurzaamheid in het algemeen en hoe je als individu kunt bijdragen aan een meer groene en duurzame wereld. Een magazine boordevol inspirerende verhalen van en over mensen die zich hiervoor inzetten; zoals Jan van Aartrijk, die met een vlieger als zeil de wereld rond zeilt, ‘de jongens’ van Greenjoy die in de Randstad het elektrisch varen promoten met hun verhuurbedrijf, Henk Schuring die in Kampen een ecologisch strohuis bouwde waar hij toepassingen uit de scheepsbouw in verwerkte of Piek Stor, die een eetbare tuin aanlegt op haar binnenvaartschip.

Ook duikt Het Groene Varen™ de geschiedenis in. Zo is er ruimte voor pionierswerk op het gebied van groen en duurzaam varen en besteedt de redactie aandacht aan oude ambachten die met scheepvaart te maken hebben. Ook zoeken we antwoorden op de vraag of geschiedenis wellicht oplossingen brengt voor de toekomst; zoals bijvoorbeeld terug naar de zeilende handelsvaart.

Wilt u meer weten over Het Groene Varen™ dan kunt u ons vinden tijdens Boot Holland 2012 (van 10 tot en met 15 februari) op het Paviljoen Elektrisch Varen of via www.hetgroenevaren.nl.

 

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws Nieuw magazine: Het Groene Varen™