Sailing Kids is kandidaat Oranje Fonds Kroonappels!

PERSBERICHTkroonappels logo

De Stichting Sailing Kids is kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels!

Kampen, woensdag 27 februari - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. De Stichting Sailing Kids doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie “Zorg” Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Kampen. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

De Stichting Sailing Kids wil graag in aanmerking komen als Kroonappel omdat wij meerdere deelnemers en gezinnen een kans willen bieden zo’n unieke ervaring mee te maken aan boord van één van de zeilschepen De Meridiaan of De Vrijheid. Onze gratis en geheel verzorgde zeilvakanties voor chronisch zieke kinderen en/of jongeren en hun ouders/verzorgers voorzien duidelijk in een behoefte om kracht en energie op te doen en kunnen zo het verschil maken in het leven van mensen. Als organisatie halen wij hier ook de motivatie uit om zo onze organisatie beter en professioneler te maken. Samen met onze deelnemers, vrijwilligers, donateurs en sponsors hopen wij zo een klein steentje bij te dragen aan een leukere, betere wereld.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws Sailing Kids is kandidaat Oranje Fonds Kroonappels!