De Stichting

Over de Stichting Sailing Kids;

Motto: "Trossen los en laat je zorgen varen"

De Stichting Sailing Kids is als burgerinitiatief opgericht in 2006. Na de eerste succesvolle reizen en de opstart periode, was er volop animo om de stichting voor te zetten en verder uit te bouwen tot haar huidige status. Sinds 2010 opereert de stichting volledig onafhankelijk en bepaalt het bestuur haar eigen koers.

Het enthousiaste bestuur werkt er dagelijks aan om de doelstellingen van de Stichting om te zetten in concrete plannen. Het idee dat gezonde mensen zich belangeloos inzetten voor ernstig zieke medemensen is voor hen zeer motiverend. Vanuit deze gedachte biedt de stichting Sailing Kids dan ook alle ruimte aan vrijwilligers die bereid zijn om op de wal of aan boord een bijdrage te leveren.

Het doel van de stichting:
Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. De veelal intensieve zorg voor het zieke kind heeft ook grote invloed op het dagelijks leven van de overige gezinsleden en vrienden.

Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week vanrust en ontspanning. De aanwezige profesionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

De Stichting Sailing Kids kan deze doelstelling alleen realiseren dankzij ondersteuning van sponsors, donateurs en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers (artsen, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, koks).

Voor wie is de stichting Sailing Kids bestemd:
- Ernstig of chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar samen met hun gezinsleden.
- Jongeren in de leeftijd van 14 t/m 25 jaar, die ernstig of chronisch ziek zijn, of ziek zijn geweest.
- Ook ander nauw betrokken familieleden, vrienden, verzorgers, verpleegkundigen of artsen zijn welkom.

Het dagelijks bestuur bestaat (per 01-12-2017) uit;
Maik Koster
 (voorzitter)
Menno van den Berg (penningmeester)
Vincent Verloop (alg. bestuurslid - secretaris, coördinator ambassadeurs, consultant bij Centric)
Annelies Blom (alg. bestuurslid - PR, evenementen coördinator Erasmus MC-Sophia Rotterdam)

Hier de link naar de pagina met de bestuursledenOf klik op organisatie in het menu rechts.

Coördinator deelnemers:
Tamara Bleuel

Coördinator vrijwilligers:
Claudia Koppers

Coördinator sponsorwerving: 
Rob van den Heuvel

Coördinator schepen:
Albert Piket (Ap)

Bedrijfsbureau:
Ludo Kwak (secretaris, beheer bedrijfsbureau, website en social media)

Vertrouwenspersoon klachten: Vacature Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Comité van aanbeveling:
Dhr. Ahmed Aboutaleb Burgemeester en voorzitter gemeenteraad wereldstad Rotterdam
Dhr. Emile Roemer, voorzitter van de SP in de tweede kamer
Drs. Pieter Duisenberg voormalig lid van de Tweede kamer, thans voorzitter van de vereniging van Universiteiten.
Drs. Anneke Sanderse lid raad van bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht.
Dhr. Pedro Peters voormalig CEO RET Rotterdam
Dhr. Harm-Jan van Schaik Burgemeester Harderwijk
Dr. D. van Boven Hoofd kinder- en tienerafdeling en Hoofd Kinderpoli ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Samenwerking:
Aan boord werken de vrijwilligers als een team samen. In het voorjaar worden alle vrijwilligers voor een weekend aan boord uitgenodigd en bespreken we het komende seizoen. Dan is er ook tijd voor tips aan elkaar en het bijwerken van draaiboeken.

Zo werkt de stichting zelf ook samen met andere organisaties die hetzelfde doel nastreven of die deelnemers aanbrengen voor de zeiltochten. Verder wordt waar mogelijk samengewerkt met diverse belangenverenigingen zoals de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en diverse ziekenhuizen in Nederland, waaronder het ErasmusMC Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam, Emma kinderziekenhuis, Wilhelmina kinderziekenhuis maar ook worden er tochten georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis in Almere.

Kosten:
Stichting Sailing Kids is de enige organisatie in Nederland met zesdaagse zeiltochten voor ernstig en chronisch zieke kinderen samen met hun familie, zonder daarvoor kosten te rekenen aan de deelnemers.

Uiteraard zijn de reizen echter niet kosteloos en daarom hebben wij de hulp nodig van sponsors, donateurs, vrijwilligers en andere subsidiegevers, zoals goede doelen fondsen om de tochten te realiseren. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe bronnen om zo ons doel mogelijk te maken.

De Stichting Sailing Kids streeft ernaar om zo transparant mogelijk te zijn en wij geven daarom ook jaarlijks inzicht in onze financiële situatie middels onze jaarverslagen.

De Stichting Sailing Kids is een door het CBF erkend goed doel (sinds 2017) en heeft de ANBI-status van de belastingdienst

Gegevens:

Stichting Sailing Kids
Rozenlaan 75,
3135 XN,  Vlaardingen

Telefoon kantoor (overdag): 06-34388308 Kantooruren: ma t/m vr. 8.30 uur- 17.00 uur.

e-mail algemene info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bank: Rabobank     IBAN: NL19RABO0133042197    BIC: RABONL2U

 

 

 

U bevindt zich hier: Home De Stichting