Verslag bikkeltocht 2013!

Bikkelvlag

Maandag 17 juni was het weer zover de bikkeltocht 2013 voer uit voor een zeilvakantie op het IJsselmeer met als afsluiting een tocht naar den Helder. Genieten van het zeilen op de Vrijheid, het vinden van steun en herkenning bij elkaar en het opdoen van nieuwe energie door een groep bikkels. Er zijn een vlag en gedichten gemaakt, mooie verhalen geschreven en niet te vergeten een eigen bikkellied gecomponeerd. Lees de verhalen en bekijk de foto's en geniet mee van deze bijzondere reis.

 

Het bestuur van de stichting Sailing Kids wil hierbij dan ook graag alle vrijwilligers, sponsors en donateurs bedanken die deze week ook dit jaar weer mogelijk gemaakt hebben!

 

 Hieronder het gedicht "Vrijheid" van Fabienne Hoogeveen (klik voor vergroten)

gedicht1

Hieronder het verslag van Esmee;

Ik zou graag nog even wat kwijt willen over wat ik afgelopen week allemaal heb meegemaakt.

Ik werd ongeveer een maand geleden door mijn vriendin Sylvia aangesproken of ik mee zou willen met de ''bikkeltocht''. Deze tocht hielt in vier dagen zeilen en was bedoeld voor chronisch zieke jongeren. Ik had nog nooit van de stichting sailing kids gehoord laat staan van de bikkeltocht. Aangezien de herexamens van dit jaar precies in de week van de bikkeltocht vielen was het nog even spannend of we wel mee zouden kunnen. Gelukkig zijn wij beiden geslaagd en was voor ons de keus niet lastig, wij gaan zeilen en niet herkansen!

En toen was het zover, op naar Enkhuizen. Om half twee kwamen we aan op de boot waar al twee mensen aanwezig waren, Wout en Arjo. Dit was best even wennen, aangezien ik nog nooit in aanraking ben geweest met jongeren die erg ziek zijn zoals Wout in dit geval. Ik wist daarom ook niet in hoeverre hij je zou begrijpen en zelf kon praten. In het begin was de groep nog een beetje onwennig, allemaal de kat uit de boom kijken, maar dat veranderde al gauw. De kapitein en matroos stelde zich voor samen met de kat Lijf en iedereen begon wat losser te worden. Iedereen was voorzien van lekker warm drinken en de vrijwilligers begonnen met het toelichten van de regels aan boord.

Al gauw viel mij op hoe snel de stemming veranderde. Waar iedereen nog een beetje zenuwachtig en neutraal binnen kwam, verschenen de glimlachen toen wij eindelijk begonnen met varen. In slechts vier dagen kunnen hechte vriendschappen ontstaan. Dit is mede te danken aan het feit dat alle jongeren in hetzelfde schuitje zitten. Ze voelen zich niet meer ''anders'' want iedereen heeft hier wat.

De hele groep werd een geheel en iedereen was vrolijk. Even leek het alsof niemand hier ziek was. Alsof ik op een boot zat met gezonde jongeren die tot alles in staat waren. Dit veranderde tijdens het avondeten waarbij sommige wel vijf pillen moesten slikken. En dat elke dag. Ik stond gelijk weer met twee benen op de grond.

Ik stond versteld hoe goed de vrijwilligers in staat waren om van deze reis een succes te maken. Het was niet een kwestie van iedereen in de gaten houden maar van interesse tonen, spelletjes verzinnen om elkaar beter te leren kennen en uiteindelijk kwamen we zelfs tot het idee om een lied te schrijven over deze week. Dit bracht iedereen nog dichter bij elkaar.

Tijdens een tochtje naar het juttersmuseum vroeg Wout of ik hem daarheen zou willen rijden. Meer dan een paar woorden hadden we niet uitgewisselt maar ik vond het geen probleem. Mij viel op hoe blij hij werd wanneer je de tijd nam om naar hem te luisteren. Een grapje hier en een verhaaltje daar, en hij werd steeds spraakzamer. Het was zo fijn om te zien hoe blij je iemand kan maken.

De vier dagen zijn voorbij gevlogen, nee voorbij geschoten zo snel als het ging. Het gewone leven kwam weer in zicht en dat zou betekenen afscheid nemen van al deze lieve mensen. Met al een beetje natte ogen luisterde ik naar het afscheidspraatje van Herma die na twee zinnen ook al vol schoot. Vervolgens ging ook Suzanne de matroos nadat zei vertelde dat iedereen hier bikkels waren, ziek of niet ziek. Ik hielt het al bijna niet meer, maar toen Nicole (mijn kamergenootje) begon te huilen moest ik ook. Ze vertelde dat ze wilde dat dit het hele jaar door kon gaan. Dat ze niet meer naar het ziekenhuis en het gewone leven terug wilde. Dit raakte mij heel erg, samen met onder andere de lach van Wout na een grapje die ik maakte.

Ik zou mij graag meer voor de stichting in willen zetten. Ik wil meer jongeren blij maken of steun geven. Ik zou geld op willen halen zodat er meer bikkeltochten georganiseerd kunnen worden of bij evenementen aanwezig zijn om Sailing Kids met behulp van flyers onder de aandacht van mensen te brengen. Als er ooit mensen nodig zijn voor wat dan ook ben ik bereikbaar op dit mailadres. Hopelijk kunt u hier wat mee.

Groetjes Esmee.

Het gedicht "Diep van binnen" van Sanne Evenhuis (klik voor vergroten)

gedicht1

 

 

HET SAILINGKIDS BIKKELLIED (Op de melodie van Pricetag door Jessy J)

Iedereen is welkom hier
We maken er een week plezier
Ook al ben je beperkt
We zorgen dat het werkt
Kom op en doe lekker mee

Genietend van het mooie weer
Met De Vrijheid op het IJsselmeer
Met een lach op ons gezicht Land in zicht
We hebben een hele mooie tijd

Met huiver in het kluivernet
Is het dikke, vette, dolle pret
Met de zeilen bol
Slaat ons hoofd op hol

Wij gaan lekker zeilen, zeilen, zeilen
Superlekker zeilen, zeilen, zeilen
We maken er een feest van
Dus zorg dat je erbij kan

Het geeft niet wat je hebt, nee nee, nee nee
Niemand is perfect, nee nee, nee nee
Gaan we lekker zeilen
Sailingkids gaan zeilen

De ankerwacht was best wel zwaar
Maar we kregen het weer voor elkaar
En we gingen anker op
Zeilen in de top
Herinneringen voor altijd

Uitwaaien op de Waddenzee
De golven deinen met ons mee
Zwemkleding aan
En het water in
Maar het was wel een beetje koud

Een spelletje in de avond
En 's ochtends weer vroeg op
Maar het maakt niet uit
We vinden het hier top

Wij gaan lekker zeilen, zeilen, zeilen
Superlekker zeilen, zeilen, zeilen
We maken er een feest van
Dus zorg dat je erbij kan

Het geeft niet wat je hebt, nee nee, nee nee
Niemand is perfect, nee nee, nee nee
Gaan we lekker zeilen
Sailingkids gaan zeilen

Ha la la la la la la HEY
Ha la la la la la la HEY
Ha la la la la la la HEY Zeilen
Ha la la la la la la HEY
Ha la la la la la la HEY
Ha la la la la la la HEY Zeilen

Wij gaan lekker zeilen, zeilen, zeilen
Superlekker zeilen, zeilen, zeilen
We maken er een feest van
Dus zorg dat je erbij kan

Het geeft niet wat je hebt, nee nee, nee nee
Niemand is perfect, nee nee, nee nee
Gaan we lekker zeilen
Sailingkids gaan zeilen

Hieronder het verslag van Sanne Evenhuis;

Hierbij mijn verhaal;

Vanuit Friesland op naar Enkhuizen, met een goed humeur en frisse tegenzin, die hoe dichter we Enkhuizen komen hoe meer de frisheid verdwijnt. Op een gegeven ogenblik tegenzin en bang, wordt het weer zo'n drama of zal het nu anders zijn? Iedereen heeft iemand mee en ik niet, vind ik wel aansluiting? Toch zet ik door het heet niet niks voor niks bikkeltocht! Ik ben zo blij dat ik gebleven ben! Het was een tocht met gezelligheid, respect en begrip. Serieuze gesprekken, het respect en begrip onderling, de leuke, vrolijke en grappige momenten, de breekpunten, de verhalen, niets wat ik gemist zou willen hebben. Daarnaast hebben een paar mensen mij op een positieve manier diep geraakt, waardoor ik nu weer positiever naar mijzelf en de wereld kijk.

Groetjes Sanne Evenhuis, Bikkel van de Bikkeltocht 2013

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws Verslag bikkeltocht 2013!