De Sailing Kids schepen in 2016

De schepen waarop de Stichting Sailing Kids haar vaartochten organiseert in 2016 zijn de Vrijheidde Oostvogel en de Hoop.

Topzeilschoener schip VrijheidDe Vrijheid Representatief & Gastvrij (Link naar Naupar)
De Vrijheid is een topzeilgaffelschoener, met een diepgang van 2.10 mtr. Een mooie dame uit 1898, die eerst in gebruik is geweest als vrachtschip en in de jaren '80 is omgebouwd tot haar huidige staat.

Door haar imposante verschijning is de Vrijheid een echte blikvanger in elke haven. Maar ook het interieur is de volle aandacht waard, het warme mahoniehout en de nautische inrichting creëren een gezellige, huiselijke en maritieme sfeer. Benedendeks bevinden zich de stijlvolle hutten, een ruim en gezellig dagverblijf en een open keuken. In het dekhuis met knusse zithoek en is het goed toeven aan het einde van een spannende zeildag. Naast deze verschillende binnenruimtes, biedt het schip aan dek veel zitruimte om even lekker bij te kletsen of te genieten van het uitzicht. Zowel de crew als het meer dan 500 m² zeiloppervlak zorgen ervoor dat er altijd wel iets te doen is aan dek. Beleef uw eigen vrijheid aan boord. De Vrijheid beschikt over een traplift voor mensen die moeilijk ter been zijn. Als u wilt weten waar de Vrijheid zich op dit moment bevind, klik dan even op deze link (opent in een nieuw venster). 


De Oostvogel
Driemastklipper de Oostvogel is in 1898 gebouwd en gedoopt als de ‘vijf gezusters’. Als sleepklipper voor de vrachtvaart deed zij dienst tussen Rotterdam en Antwerpen. In de jaren zestig werd het schip uit de vaart genomen en gebruikt als woonschip.

In 1992/1993 kwam zij aangepast naar de hedendaagse wensen en eisen van de scheepvaart inspectie in de vaart als de ‘Oostvogel’

Een vaartocht met de Oostvogel staat garant voor ontspanning. In samenwerking met de gasten wordt het schip gezeild. Haar riante kuip en dek in combinatie met het sfeervolle, mahoniehouten interieur en de gezellige bar bieden voldoende ruimte om tijdens en na het varen te genieten van een hapje en een drankje.

De hutten zijn ruim en de sanitaire voorzieningen zijn goed en bieden een aangename accomodatie. Ook het dek geeft voldoende bewegingsruimte, ook als er grotere gezelschappen meevaren. De omgeving van de Zuid-Hollandse wateren, de grevelingen, het eiland tiengemeten en het haringvliet bieden een ruim scala aan avontuurlijk zeilwater en aanlegplaatsen, zodat de zeilen ook regelmatig gehesen worden om van stadje naar dorpje te varen. Vaste afvaarthavens zijn Hellevoetsluis en Nieuw Beijerland.

Het interieur van de Oostvogel
Vanuit de kuip komt u via de trap in de grote salon. Geheel in mahonie ingetimmerd is dit zeer sfeervolle ruimte met banken rondom en grote tafels en stoelen. Naar achter toe, onder de kuip, komt u in de gezellige barsalon. Hier staat onze wel geoutilleerde bar en is er eveneens een grote bank met tafels en stoelen. Deze tafels worden tevens gebruikt om het buffet te presenteren, welke gemaakt wordt door de ‘tovenaar’ in de keuken achter de bar. Vanuit de salon naar voren toe komt u langs de toiletten en douches naar de hutten. Ook hier is bij alle betimmering veel mahonie verwerkt. De 9 hutten van de Oostvogel bieden een comfortabele overnachtingsplek aan 24 personen. Ze zijn verdeeld over 3 vierpersoons hutten en 6 tweepersoonshutten. Kijk voor meer foto's op: De Oostvogel

int1int2


 

De_HoopKlipper de Hoop
In 2009 is het gehele voorschip van De Hoop onderhanden genomen en zelfs verlengd. De voorste helft van het schip is gestript, het schip is doormidden gesneden en een nieuwe sectie van 5 meter lang is ertussen geplaatst. Zo is er ruimte gekomen voor meer hutten en meer sanitair. Gebruikmakend van onze jarenlange ervaring is er een optimaal ingedeeld schip ontstaan met 13 hutten, 3 toiletten en 3 douches. 

Het dagverblijf heeft grote ramen en veel daglicht. Met daarin een LCD televisie met satellietontvanger en DVD speler. Ook een radio-CD speler en een mobiele airco zijn aanwezig. Nieuw is de 230 Volt stroomvoorziening die onafhankelijk van de scheepsgenerator en/of walstroomaansluiting functioneert. Zo kunt u, indien nodig, 24 uur per dag over 230 Volt beschikken. Belangrijker dan deze technische voorzieningen is de gezellige sfeer, waar iedereen zich prettig kan voelen.

Ook de stuurhut is voor de gasten vrij toegankelijk. Hier vindt u naast het originele teakhouten stuurrad uit 1911 ook moderne satellietnavigatieapparatuur. De afgelegde route kan op een lcd-monitor in het dagverblijf en de stuurhut gevolgd worden. In het stuurhuis bent u direct betrokken bij de navigatie en geeft de schipper u graag uitleg over het zeilen.

Hutten
Er zijn 30 bedden verdeeld over: 7 tweepersoonshutten, 2 éénpersoonshutten, 2 driepersoonshutten en 2 vierpersoonshutten Deze zijn alle voorzien van:  een wastafelmeubel met warm en koud stromend water, centrale verwarming, schuiframen met voldoende ventilatiemogelijkheden LED verlichting en minimaal 2 stopcontacten (230 Volt) rookmelders dekens/dekbedden en kussens alle bedden zijn standaard 2 meter lang en hebben een 16 cm dik matras op lattenbodem. Alle wanden, deuren en matrassen zijn brandvertragend en het schip voldoet aan de nieuwste brandveiligheidseisen.

In het gehele passagiersverblijf is de stahoogte minimaal 2.10 meter. Voor grotere groepen is er ook nog een vooronder met 4 bedden beschikbaar. Hiermee kunnen in totaal 34 personen aan boord overnachten. Voor meer info: Klik hier De Hoop

dehoop_int

Website/vacature

De website is redelijk op orde. We zoeken echter nog een Joomla! enthousiast/vrijwilliger die het leuk vind om de site verder te ontwikkelen en verbeteringen aan te brengen. Aanmelden kan via joomla!@art-pack.nl

U bevindt zich hier: Home Vaartochten De Sailing Kids schepen in 2016