De Sailing Kids schepen in 2017

De schepen waarop de Stichting Sailing Kids haar vaartochten organiseert in 2016 zijn de Vrijheidde Oostvogel en de Medusa.

Topzeilschoener schip VrijheidDe Vrijheid Representatief & Gastvrij (Link naar Naupar)
De Vrijheid is een topzeilgaffelschoener, met een diepgang van 2.10 mtr. Een mooie dame uit 1898, die eerst in gebruik is geweest als vrachtschip en in de jaren '80 is omgebouwd tot haar huidige staat.

Door haar imposante verschijning is de Vrijheid een echte blikvanger in elke haven. Maar ook het interieur is de volle aandacht waard, het warme mahoniehout en de nautische inrichting creëren een gezellige, huiselijke en maritieme sfeer. Benedendeks bevinden zich de stijlvolle hutten, een ruim en gezellig dagverblijf en een open keuken. In het dekhuis met knusse zithoek en is het goed toeven aan het einde van een spannende zeildag. Naast deze verschillende binnenruimtes, biedt het schip aan dek veel zitruimte om even lekker bij te kletsen of te genieten van het uitzicht. Zowel de crew als het meer dan 500 m² zeiloppervlak zorgen ervoor dat er altijd wel iets te doen is aan dek. Beleef uw eigen vrijheid aan boord. De Vrijheid beschikt over een traplift voor mensen die moeilijk ter been zijn. Als u wilt weten waar de Vrijheid zich op dit moment bevind, klik dan even op deze link (opent in een nieuw venster). 


De Oostvogel
Driemastklipper de Oostvogel is in 1898 gebouwd en gedoopt als de ‘vijf gezusters’. Als sleepklipper voor de vrachtvaart deed zij dienst tussen Rotterdam en Antwerpen. In de jaren zestig werd het schip uit de vaart genomen en gebruikt als woonschip.

In 1992/1993 kwam zij aangepast naar de hedendaagse wensen en eisen van de scheepvaart inspectie in de vaart als de ‘Oostvogel’

Een vaartocht met de Oostvogel staat garant voor ontspanning. In samenwerking met de gasten wordt het schip gezeild. Haar riante kuip en dek in combinatie met het sfeervolle, mahoniehouten interieur en de gezellige bar bieden voldoende ruimte om tijdens en na het varen te genieten van een hapje en een drankje.

De hutten zijn ruim en de sanitaire voorzieningen zijn goed en bieden een aangename accomodatie. Ook het dek geeft voldoende bewegingsruimte, ook als er grotere gezelschappen meevaren. De omgeving van de Zuid-Hollandse wateren, de grevelingen, het eiland tiengemeten en het haringvliet bieden een ruim scala aan avontuurlijk zeilwater en aanlegplaatsen, zodat de zeilen ook regelmatig gehesen worden om van stadje naar dorpje te varen. Vaste afvaarthavens zijn Hellevoetsluis en Nieuw Beijerland.

Het interieur van de Oostvogel
Vanuit de kuip komt u via de trap in de grote salon. Geheel in mahonie ingetimmerd is dit zeer sfeervolle ruimte met banken rondom en grote tafels en stoelen. Naar achter toe, onder de kuip, komt u in de gezellige barsalon. Hier staat onze wel geoutilleerde bar en is er eveneens een grote bank met tafels en stoelen. Deze tafels worden tevens gebruikt om het buffet te presenteren, welke gemaakt wordt door de ‘tovenaar’ in de keuken achter de bar. Vanuit de salon naar voren toe komt u langs de toiletten en douches naar de hutten. Ook hier is bij alle betimmering veel mahonie verwerkt. De 9 hutten van de Oostvogel bieden een comfortabele overnachtingsplek aan 24 personen. Ze zijn verdeeld over 3 vierpersoons hutten en 6 tweepersoonshutten. Kijk voor meer foto's op: De Oostvogel

int1int2


 

medusa plattegrond
Tjalk Medusa

Vaar mee aan boord van de tjalk Medusa en beleef een onvergetelijk zeilavontuur. De bemanning neemt u graag mee over het IJsselmeer, de Waddenzee en de mooie binnenwateren van Friesland en Overijssel. Scheep in en geniet van een eerlijke en onthaastende zeilervaring.

Activiteit en rust aan dek
Maak een mooie zeiltocht en geniet van het weer, het water en het samenzijn aan boord van de Medusa. Aan boord kunt u meehelpen bij het bepalen van de koers, het hijsen van de zeilen en het overstag gaan. De schipper vertelt u graag over de fijne kneepjes van het vak. Wilt u liever achterover leunen en vooral genieten van al het moois om u heen? Zoek dan een comfortabel plekje aan dek. Aan boord van deze gezellige tjalk kiest u waar u zin in heeft.

Gezellige avonden en ontspannen aan boord
Ook benedendeks zal u volop genieten van uw verblijf aan boord van de Medusa. Laat u verrassen door de knusse en kleurrijke gezelschapsruimte en een sfeervolle, comfortabel ingerichte keuken. Aan de ruime tafels kunt u samenkomen om te genieten van een lekkere maaltijd of een gezellig avond. Op de tjalk Medusa vindt u een bijzonder extraatje; een van de hutten kan in een handomdraai worden veranderd in een sauna. Dat is pas ontspannen!

Overnachten aan boord van de Medusa
Het wordt echt helemaal fijn als u aan boord van de Medusa met de hele groep gaat overnachten. Zoek na een dag heerlijk uitwaaien op het water in een van de hutten uw comfortabele bed op en ontwaak de volgende dag vol energie. Alle hutten zijn voorzien van stromend water en verwarming.

Geschiedenis
Voorheen voer de tjalk Medusa onder de naam Vrouwe Aaltje met gasten over de Nederlandse binnenwateren.

Varen op de Medusa = een houtkacheltje in Kenia!
De Medusa heeft zich aangesloten bij het Paradigm Project, een project in Kenia waarbij een speciale houtoven is ontwikkeld. Bij elke tocht wordt zo een kacheltje gedoneerd. 

 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Home De schepen in 2018 Vaartochten De Sailing Kids schepen in 2017