De Sailing Kids schepen in 2018

Het seizoen 2018 vaart de Stichting Sailing Kids met deze schepen; Oostvogel, Medusa, Vliegende Hollander en de Fantastiko

Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander:
Een legende komt tot leven. 

Deze tweemast schoener is met zijn bijna veertig meter lengte één van de grotere zeilschepen op de Nederlandse wateren. Beleef de mythe van de 'Vliegende Hollander' in het echt. De mahoniehouten betimmering aan boord roept de sfeer op van verre landen en vervlogen tijden. De gezellig ingerichte salon mèt bar en piano, draagt bij aan de gezellige sfeer aan boord. Moderne hutten en luxe sanitaire voorzieningen zorgen voor een comfortabel verblijf. Of het nu gaat om een meerdaagse zeiltocht "trossen los!" of gewoon een dagje zeilen op het IJsselmeer, de Vliegende Hollander heeft 't allemaal.

Geschiedenis
Van vrachtvaarder tot zeilend passagiersschip. Oorspronkelijk gebouwd in 1892 als de zeilende vrachtvaarder (Martha) heeft de “Vliegende Hollander” al een hele geschiedenis achter zich. Tot het begin van deze eeuw waren het de zeilschepen die goederen over het water vervoerden.

Met de komst van de motor verdwenen vele klippers van het water. Omdat het een voor die tijd groot schip was, werd er een motor ingebouwd.

Tot 1995 heeft zij als vrachtvaarder de rivieren bevaren. In 1996 ontdekken Klaas en Xandra deze prachtige klipper in de haven van Amsterdam. De droom om samen een schip op te bouwen werd hiermee werkelijkheid.

In de winters van 1996 tot 1999 is het schip grondig gerestaureerd en omgedoopt tot de “Vliegende Hollander” waarna het in het jaar 2000 met een stoere schoenertuigage de zeilende passagiersvaart is begonnen. Kijk hier voor meer foto's van de Vliegende Hollander!


De Oostvogel

Driemastklipper de Oostvogel is in 1898 gebouwd en gedoopt als de ‘vijf gezusters’. Als sleepklipper voor de vrachtvaart deed zij dienst tussen Rotterdam en Antwerpen. In de jaren zestig werd het schip uit de vaart genomen en gebruikt als woonschip.

In 1992/1993 kwam zij aangepast naar de hedendaagse wensen en eisen van de scheepvaart inspectie in de vaart als de ‘Oostvogel’

Een vaartocht met de Oostvogel staat garant voor ontspanning. In samenwerking met de gasten wordt het schip gezeild. Haar riante kuip en dek in combinatie met het sfeervolle, mahoniehouten interieur en de gezellige bar bieden voldoende ruimte om tijdens en na het varen te genieten van een hapje en een drankje.

De hutten zijn ruim en de sanitaire voorzieningen zijn goed en bieden een aangename accomodatie. Ook het dek geeft voldoende bewegingsruimte, ook als er grotere gezelschappen meevaren. De omgeving van de Zuid-Hollandse wateren, de grevelingen, het eiland tiengemeten en het haringvliet bieden een ruim scala aan avontuurlijk zeilwater en aanlegplaatsen, zodat de zeilen ook regelmatig gehesen worden om van stadje naar dorpje te varen. Vaste afvaarthavens zijn Hellevoetsluis en Nieuw Beijerland.

Het interieur van de Oostvogel
Vanuit de kuip komt u via de trap in de grote salon. Geheel in mahonie ingetimmerd is dit zeer sfeervolle ruimte met banken rondom en grote tafels en stoelen. Naar achter toe, onder de kuip, komt u in de gezellige barsalon. Hier staat onze wel geoutilleerde bar en is er eveneens een grote bank met tafels en stoelen. Deze tafels worden tevens gebruikt om het buffet te presenteren, welke gemaakt wordt door de ‘tovenaar’ in de keuken achter de bar. Vanuit de salon naar voren toe komt u langs de toiletten en douches naar de hutten. Ook hier is bij alle betimmering veel mahonie verwerkt. De 9 hutten van de Oostvogel bieden een comfortabele overnachtingsplek aan 24 personen. Ze zijn verdeeld over 3 vierpersoons hutten en 6 tweepersoonshutten. Kijk voor meer foto's op: De Oostvogel

int1int2


 

medusa plattegrond
Tjalk Medusa

Vaar mee aan boord van de tjalk Medusa en beleef een onvergetelijk zeilavontuur. De bemanning neemt u graag mee over het IJsselmeer, de Waddenzee en de mooie binnenwateren van Friesland en Overijssel. Scheep in en geniet van een eerlijke en onthaastende zeilervaring.

Activiteit en rust aan dek
Maak een mooie zeiltocht en geniet van het weer, het water en het samenzijn aan boord van de Medusa. Aan boord kunt u meehelpen bij het bepalen van de koers, het hijsen van de zeilen en het overstag gaan. De schipper vertelt u graag over de fijne kneepjes van het vak. Wilt u liever achterover leunen en vooral genieten van al het moois om u heen? Zoek dan een comfortabel plekje aan dek. Aan boord van deze gezellige tjalk kiest u waar u zin in heeft.

Gezellige avonden en ontspannen aan boord
Ook benedendeks zal u volop genieten van uw verblijf aan boord van de Medusa. Laat u verrassen door de knusse en kleurrijke gezelschapsruimte en een sfeervolle, comfortabel ingerichte keuken. Aan de ruime tafels kunt u samenkomen om te genieten van een lekkere maaltijd of een gezellig avond. Op de tjalk Medusa vindt u een bijzonder extraatje; een van de hutten kan in een handomdraai worden veranderd in een sauna. Dat is pas ontspannen!

Overnachten aan boord van de Medusa
Het wordt echt helemaal fijn als u aan boord van de Medusa met de hele groep gaat overnachten. Zoek na een dag heerlijk uitwaaien op het water in een van de hutten uw comfortabele bed op en ontwaak de volgende dag vol energie. Alle hutten zijn voorzien van stromend water en verwarming.

Geschiedenis
Voorheen voer de tjalk Medusa onder de naam Vrouwe Aaltje met gasten over de Nederlandse binnenwateren.

Varen op de Medusa = een houtkacheltje in Kenia!
De Medusa heeft zich aangesloten bij het Paradigm Project, een project in Kenia waarbij een speciale houtoven is ontwikkeld. Bij elke tocht wordt zo een kacheltje gedoneerd. 

 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Home De schepen in 2018