Presentaties, media en jaarverslagen

Jaarverslagen:
Jaarverslag 2011
Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2015

Sailing Kids in de media;

Presentaties:
2017 - Prezi presentatie Sailing Kids 2017: Prezi Link
2014 - Presentatie Sailing Kids Nederlands: SSK Keynote 2014 film
2011 - Presentatie Sailing Kids Dame Award (Engelstalig) Keynote 2011 UK
2011 - Presentatie Sailing Kids Keynote 2011 NL

Films Sailing Kids op Youtube:
2016 - Verslag van Bikkeltocht op de Hoop: Film
2014 - Reisverslag voorjaarstocht deelnemer Merijn Rootlieb Film
2014 - Oranje Fonds Kroonappels: Film
2011 - Duiken met Sailing Kids weekend : Film
2011 - Sailing Kids Flash Mob Dance: Film
2010 - Reisverslag Sophia tocht met deelnemers van het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis Film
2010 - Reisverslag Sophia tocht deel twee - Film
2010 - Bezoek van ambassadeur Christophe Haddad aan boord Film
2010 - Sophia TV Rotterdam en Sailing Kids: Film
2010 - Interview Film
2010 - Promo film Sailing Kids open dag: Film
2009 - Verslag Sailing Kids week: Film

Televisie uitzendingen:
2010 - Sail Kampen IJssel TV: Film
2008 - "To the top" een reportage van het beklimmen van de Mont Blanc door Sailing Kids - Film
2006 - Reportage van Hart van Nederland: Film

Diverse Evenementen:
2008 - Paarden en Sailing Kids: 
Film
2009 - Kiwanis Flevoland Batavia Race 
Film

 

Klachten?

In het geval dat u een klacht heeft over de Stichting Sailing Kids, haar handelswijze, bestuursleden of vrijwilligers, geven wij hieronder de te volgen procedure aan. Het gaat hier uitsluitend om serieuze klachten, voor gewone vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u eerst een persoonlijk gesprek met een vertrouwenspersoon?
Onze functie van vertrouwens persoon is vacant, je kunt je hiervoor aanmelden door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen.

Klachten procedure Stichting Sailing Kids (versie 17 januari 2015)

 1. Indien een belanghebbende een klacht heeft over de stichting kan de belanghebbende zich hierover schriftelijk tot het bestuur van de stichting wenden, hetzij per brief, hetzij per e-mail, hetzij per online klachten-formulier. De klacht dient in eerste instantie te worden gericht aan het secretariaat van de stichting. Uiterlijk 1 maand na ontvangst van de klacht zal een gemotiveerd antwoord naar de belanghebbende worden gestuurd.
 2. Indien de belanghebbende niet wenst te berusten in het ontvangen antwoord kan hij gemotiveerd schriftelijk bezwaar aantekenen bij het bestuur van de stichting. Uiterlijk 2 maanden na ontvangst van het bezwaar zal een gemotiveerd schriftelijk antwoord naar de belanghebbende worden gestuurd.
 3. Indien de belanghebbende niet wenst te berusten in de op grond van lid 1 ontvangen reactie, is hij/zij gerechtigd om zich tot het bestuur van de stichting te wenden met een schriftelijk gemotiveerd standpunt.
 4. Het Bestuur is gehouden de klacht nader te onderzoeken. Het bestuur kan van degene die het geschil aanhangig heeft gemaakt, verdere inlichtingen verlangen die het bestuur nodig oordeelt. Indien de belanghebbende dat wenst, zal het bestuur de belanghebbende in de gelegenheid stellen zijn/haar standpunt op een door het bestuur te bepalen wijze en tijdstip nader toe te lichten. Uiterlijk zes maanden nadat het bestuur de schriftelijke klacht en eventuele verdere informatie die het bestuur nodig acht, heeft ontvangen, geeft het bestuur een oordeel over de ingediende klacht.
 5. Het bestuur brengt zijn oordeel binnen twee weken nadat dit tot stand is gekomen schriftelijk ter kennis van de belanghebbende. Voor zover er naar aanleiding van de klacht concrete maatregelen zijn genomen zullen die eveneens worden vermeld.

Adres secretariaat: Stichting Sailing Kids, Rozenlaan 75, 3135XN, Vlaardingen.

E-mail kantoor:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Deze optie heeft de voorkeur en werkt het snelst)

Telefoon secretariaat: 06-34388308 (tijdens kantooruren)

Klachten Formulier

In het voorkomende geval dat u een klacht heeft over de Stichting Sailing Kids, haar werkwijze of die van haar bestuursleden of vrijwilligers, dan willen wij dit graag van u horen.
Uw klacht wordt vertrouwelijk behandeld en zo snel mogelijk in behandeling genomen.

Let op: Indien u gewoon een vraag heeft of anderszins contact wilt opnemen, doet u dat dan bij voorkeur via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan het kantoor.

De met een * gemerkte onderdelen zijn verplicht!

Naam:*

Uw e-mail:*

Soort Klacht:*

Klachtomschrijving:


Sailing Kids Ambassadeurs

ssk ambassadeurs 2016  

We zoeken nog ambassadeurs voor Groningen, Utrecht en België!

Stuurlui aan wal gezocht! Wil jij één van onze ambassadeurs worden?

Om gelijk maar met de kajuitdeur in huis te vallen: we hebben je nodig als ambassadeur. Een nieuwe rol in een vernieuwde stichting!

Wintertijd
Tussen de vaarseizoenen door werden de meeste zeilschepen vroeger op de helling gezet, onttakeld, grondig gecontroleerd, gerepareerd en waar nodig verbeterd. De stichting Sailing Kids is óns symbolische schip. We hebben de tuigage doorlopen en geconcludeerd dat die prima in orde is. Eenmaal op de helling bleek dat de romp (’t bestuur) in prima staat was, maar nog wel wat verbeterd kon worden. En dus hebben we het bestuur uitgebreid met mensen die nieuwe ideeën, nieuw netwerk en soms nieuwe inzichten toevoegen. Behouden wat goed is en toevoegen wat het geheel beter maakt. Hellingwerk.

Op Koers
We zijn dus heel hard bezig geweest om ons mooie scheepje klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we nu al weten dat we de uitdaging van ‘meer-met-minder’ hebben. Die uitdaging gaan we echter kwispelstaartend aan. We hebben er gewoon weer ontzettend veel zin in: het plezier van de kinderen, hun families en van onze bikkels. Vergeten dat je ziek bent, gewoon een weekend of week genieten op één van onze schepen met als uitzicht het weidse water, fijne mensen om je heen en de wind door het want. Dát blijft ons meer dan genoeg energie geven om ook van 2015 weer een prachtjaar te maken. De planning van dit vaarseizoen ligt op de tekentafel. Met minder financiële armslag dan de afgelopen jaren, maar daar zetten we creativiteit, vrijwillige inzet en ons nu nog uitgebreidere netwerk voor in.

Ons kapitaal
Vanuit die gedachte hebben we als bestuur eens in beeld gebracht waar onze kracht, ons ‘kapitaal’, nu precies zit. Unanieme conclusie was dat ons netwerk van vrijwilligers, sympathisanten en ambassadeurs bovenaan het lijstje staat. De ambassadeursrol werd tot nu toe ingevuld door een aantal BN’ers die ons steunen in woord en daad: Albert Verlinde, Carry Tefsen, Cystine Carreon, Christophe Haddad en Simone Kleinsma. Prachtig dat ze onze stichting zo willen helpen, maar tijdens onze hellingbeurt bedachten we dat er misschien onder onze vrienden nog veel meer ambassadeurs te vinden zijn. Iedereen die zelf met ons mee is gevaren bijvoorbeeld. Waarschijnlijk de beste boodschappers die we maar kunnen wensen.

Help je mee?
We zoeken dus mensen die onze passie delen en die actief aan de buitenwereld willen uitdragen wat de Stichting Sailing Kids doet…. én dat we op allerlei manieren steun zoeken, natuurlijk. Om structuur aan de ambassadeursrol te geven hebben we een aantal actiepunten op een rijtje gezet waar nieuwe ambassadeurs stap-voor-stap mee aan de slag kunnen:

 • Als je ambassadeur wordt nodigen we je uit voor een leuke jaarlijkse bijeenkomst, waarin we samen met het bestuur en andere ambassadeurs een algemeen plan, acties en doelen bespreken en projectgroepen willen opstarten.
 • Eén van die doelen is om veel meer verspreid over het land bekend te worden bij serviceclubs en andere instellingen die vaak vanuit eigen acties geld inzamelen voor goede doelen. Daarnaast zijn zeil- en andere buitensportwedstrijden op en rond het water een prima basis.
 • Indien gewenst maken we een eigen Sailing Kids e-mail adres met handtekening voor je aan, zodat je onder onze vlag interessante partijen kunt benaderen. Vanzelfsprekend is ieder interessant contact welkom. Voor geld, voor bekendheid of voor andere redenen die interessant kunnen zijn voor Sailing Kids.
 • Op onze digitale thuishaven kom je als ambassadeur vermeld te staan met fotootje en door jezelf aan te leveren introductietekst.
 • We delen samen met jou bestanden op de google-drive. Zo kunnen we je makkelijk documenten aanreiken en houden wij een beetje voeling met wat er gebeurd bij onze ambassadeurs.
 • Je krijgt een digitale toolkit van ons met daarin standaard brieven die je zelf kunt aanpassen, informatie over Sailing Kids, bestanden die je zelf uit kunt draaien naar behoeven (posters, flyers) en een leuke, hippe, wervende powerpointpresentatie.
 • Zo nodig hebben we ook standaard flyers en posters in print ter ondersteuning. Via het secretariaat sturen we ze graag naar je toe.
 • In overleg kunnen we de schepen ter beschikking stellen voor presentaties en tochtjes voor héél interessante partners. Sinds januari kunnen we ook beschikken over een hele snelle RIB van 7,5m en een klassieke tweemaster van 13m in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse delta.. Erg leuk voor kleine groepen.

Samen!
Behalve met bovenstaande zaken helpen we je vanuit het bestuur natuurlijk ook graag met tips & tricks en inspiratie bij eventuele andere initiatieven die je als ambassadeur zou kunnen opzetten: sponsorlopen, buurtfeesten, rommelmarkten, golfdagen etc. Of betrek jongeren bij de stichting voor bijvoorbeeld een stage of een leuke schoolactie. Voor elke leeftijdsgroep is wel iets te bedenken. Niets moet, alles mag, als het maar bijdraagt aan dekking van onze doelen en/of een positieve uitstraling van Sailing Kids.
Ieder succesvolle actie zetten we graag op www.sailingkids.eu, want het zijn inspirerende voorbeelden voor anderen. Vanuit de stichting kunnen we voor ondersteuning zorgen via de website, facebook, twitter en LinkedIn. Uiteindelijk doel is om onze naamsbekendheid te vergroten en daarmee tegelijk een groter aantal vaste donateurs en sponsors te werven.
Samen gaat het ons zeker lukken om meer tochten te realiseren. We zijn een kleine, maar slagvaardige organisatie met passie voor wat we doen. Hoe meer kinderen en hun familie we een zeilreis lang een ander uitzicht kunnen geven, hoe harder we werken aan de realisering van ons doel.

En?
Doe je mee? Denk nu niet dat we een fulltime inzet van je vragen, hoor. Veel kleine ideetjes, projectjes en berichten hebben uiteindelijk een groot effect. We verwelkomen je heel graag als ambassadeur in onze club. Als je na het lezen van dit bericht al zeker weet dat je meedoet, laat het dan even weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we dat weer gebruiken om anderen over de streep te trekken. Ambassadeur of niet, in ieder geval ben je van harte welkom op de jaarlijkse ambassadeursdag van de Stichting Sailing Kids op zaterdag 28 februari te Harderwijk! Laat ons weten of je er bij bent.

Hartelijke groet namens de voltallige organisatie van Sailing Kids;

Annelies, Theo, Coerd, Vincent, Maik en Ludo.

Voor ambassadeursvragen kun je terecht bij Vincent Verloop, onze coördinator ambassadeurs, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-10172686

PS algemene info kun je krijgen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  06-34388308.

De Stichting

Over de Stichting Sailing Kids;

Motto: "Trossen los en laat je zorgen varen"

De Stichting Sailing Kids is als burgerinitiatief opgericht in 2006. Na de eerste succesvolle reizen en de opstart periode, was er volop animo om de stichting voor te zetten en verder uit te bouwen tot haar huidige status. Sinds 2010 opereert de stichting volledig onafhankelijk en bepaalt het bestuur haar eigen koers.

Het enthousiaste bestuur werkt er dagelijks aan om de doelstellingen van de Stichting om te zetten in concrete plannen. Het idee dat gezonde mensen zich belangeloos inzetten voor ernstig zieke medemensen is voor hen zeer motiverend. Vanuit deze gedachte biedt de stichting Sailing Kids dan ook alle ruimte aan vrijwilligers die bereid zijn om op de wal of aan boord een bijdrage te leveren.

Het doel van de stichting:
Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. De veelal intensieve zorg voor het zieke kind heeft ook grote invloed op het dagelijks leven van de overige gezinsleden en vrienden.

Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week vanrust en ontspanning. De aanwezige profesionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

De Stichting Sailing Kids kan deze doelstelling alleen realiseren dankzij ondersteuning van sponsors, donateurs en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers (artsen, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, koks).

Voor wie is de stichting Sailing Kids bestemd:
- Ernstig of chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar samen met hun gezinsleden.
- Jongeren in de leeftijd van 14 t/m 25 jaar, die ernstig of chronisch ziek zijn, of ziek zijn geweest.
- Ook ander nauw betrokken familieleden, vrienden, verzorgers, verpleegkundigen of artsen zijn welkom.

Het dagelijks bestuur bestaat (per 01-12-2017) uit;
Maik Koster
 (voorzitter)
Menno van den Berg (penningmeester)
Vincent Verloop (alg. bestuurslid - secretaris, coördinator ambassadeurs, consultant bij Centric)
Annelies Blom (alg. bestuurslid - PR, evenementen coördinator Erasmus MC-Sophia Rotterdam)

Hier de link naar de pagina met de bestuursledenOf klik op organisatie in het menu rechts.

Coördinator deelnemers:
Tamara Bleuel

Coördinator vrijwilligers:
Claudia Koppers

Coördinator sponsorwerving: 
Rob van den Heuvel

Coördinator schepen:
Albert Piket (Ap)

Bedrijfsbureau:
Ludo Kwak (secretaris, beheer bedrijfsbureau, website en social media)

Vertrouwenspersoon klachten: Vacature Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Comité van aanbeveling:
Dhr. Ahmed Aboutaleb Burgemeester en voorzitter gemeenteraad wereldstad Rotterdam
Dhr. Emile Roemer, voorzitter van de SP in de tweede kamer
Drs. Pieter Duisenberg voormalig lid van de Tweede kamer, thans voorzitter van de vereniging van Universiteiten.
Drs. Anneke Sanderse lid raad van bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht.
Dhr. Pedro Peters voormalig CEO RET Rotterdam
Dhr. Harm-Jan van Schaik Burgemeester Harderwijk
Dr. D. van Boven Hoofd kinder- en tienerafdeling en Hoofd Kinderpoli ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Samenwerking:
Aan boord werken de vrijwilligers als een team samen. In het voorjaar worden alle vrijwilligers voor een weekend aan boord uitgenodigd en bespreken we het komende seizoen. Dan is er ook tijd voor tips aan elkaar en het bijwerken van draaiboeken.

Zo werkt de stichting zelf ook samen met andere organisaties die hetzelfde doel nastreven of die deelnemers aanbrengen voor de zeiltochten. Verder wordt waar mogelijk samengewerkt met diverse belangenverenigingen zoals de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en diverse ziekenhuizen in Nederland, waaronder het ErasmusMC Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam, Emma kinderziekenhuis, Wilhelmina kinderziekenhuis maar ook worden er tochten georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis in Almere.

Kosten:
Stichting Sailing Kids is de enige organisatie in Nederland met zesdaagse zeiltochten voor ernstig en chronisch zieke kinderen samen met hun familie, zonder daarvoor kosten te rekenen aan de deelnemers.

Uiteraard zijn de reizen echter niet kosteloos en daarom hebben wij de hulp nodig van sponsors, donateurs, vrijwilligers en andere subsidiegevers, zoals goede doelen fondsen om de tochten te realiseren. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe bronnen om zo ons doel mogelijk te maken.

De Stichting Sailing Kids streeft ernaar om zo transparant mogelijk te zijn en wij geven daarom ook jaarlijks inzicht in onze financiële situatie middels onze jaarverslagen.

De Stichting Sailing Kids is een door het CBF erkend goed doel (sinds 2017) en heeft de ANBI-status van de belastingdienst

Gegevens:

Stichting Sailing Kids
Rozenlaan 75,
3135 XN,  Vlaardingen

Telefoon kantoor (overdag): 06-34388308 Kantooruren: ma t/m vr. 8.30 uur- 17.00 uur.

e-mail algemene info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bank: Rabobank     IBAN: NL19RABO0133042197    BIC: RABONL2U

 

 

 

Steun de Stichting Sailing Kids!

Wilt u de stichting Sailing Kids financieel ondersteunen? Maak dan gebruik van één van onderstaande opties. De tochten organiseren wij kosteloos voor de deelnemers, maar om een zeiltocht mogelijk te maken is toch elke keer een aanzienlijk bedrag en inspanning van de stichting nodig. Als sponsor of donateur bent u daarbij onmisbaar als lid van de crew.

Kosteloos storten. Wilt u een bedrag storten dat u heeft ingezameld tijdens een actie? Stort deze dan zelf direct op onze bankrekening nr. via de Rabobank, IBAN nr: NL19RABO0133042197 tnv. Stichting Sailing Kids, o.v.v. uw actie. Dat is gratis en zo blijft er meer over voor de zeiltochten. Doneren via de betaalmodules kost altijd een klein percentage.

Word lid van de Crew. Wilt u ons permanent steunen en het mogelijk maken dat we meer kinderen en gezinnen laten genieten van één van onze welverdiende zeilvakanties? Wordt dan lid van de crew en vaste donateur voor een klein bedrag per maand, kwartaal of jaar. Gebruik daarvoor de SEPA module met doorlopende machtiging via de onderstaande Doneer nu! knop.

De online betaalmodule. Diverse handige betaalmogelijkheden zijn beschikbaar via onze online betaalmodule. Zo is het mogelijk om te betalen via iDeal, Sepa, Creditcard, PayPal, Sofortbanking en 0900-helpons. Ook is er de optie om een schenking cadeau te doen door middel van een Kado-online / DoneerBON

doneer knop groen

Via schenking, erfenis of nalatenschap. Het ook mogelijk een schenking te doen d.m.v. een erfenis of nalatenschap. Wilt u meer weten over schenkingen en testamenten, dan kunt u ook de testament test doen op www.testamenttest.nl of direkt naar de goede doelen pagina van Sailing Kids gaan: hier.

Via periodieke schenking. Een periodieke schenking/gift is een structurele gift aan een goed doel met ANBI status, die schriftelijk is vastgelegd in een schenkings- overeenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar. Het grote voordeel voor u is dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen en u dus een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst. Giften die niet schriftelijk zijn vastgelegd als periodieke schenking/gift zijn niet of slechts voor een klein deel aftrekbaar. Door de schenking schriftelijk vast te leggen, kunt u dus meer geld overhouden aan uw jaarlijkse schenkingen, of meer schenken zonder dat het u meer kost. Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden. Dit voordeel kan wel oplopen tot 52%.
De voordelen voor de goede doelen zijn dat zij met uw structurele steun vertrouwen en financiële middelen krijgen om hun doelstellingen te bereiken. Schenkt u uw belastingvoordeel mee dan kan het goede doel op een groter bedrag rekenen terwijl u hiervoor niet meer hoeft te betalen.
Hoe regel ik een periodieke schenking? Wilt u een bestaande donatie omzetten of wilt u direct een goed doel steunen met een periodieke schenking dan heeft u een schenkings overeenkomst nodig. Deze kunt u downloaden als pdf via deze link: schenkingsovereenkomst. Uitleg kunt u vinden op de pagina van de belastingdienst hierover: Klik hier.

Welke manier u ook kiest, uw gift komt in alle gevallen direct ten goede aan de Stichting Sailing Kids en de kinderen en gezinnen die met ons meevaren.

Bij voorbaat dank en met nautische groet,

Het bestuur van de Stichting Sailing Kids.

anbiDe Stichting Sailing Kids is
aangemerkt 
als ANBI instelling
bij de belastingdienst, 
een gift
aan de Stichting Sailing Kids
is dus 
fiscaal aftrekbaar.
Voor meer info klik hier

Vrijwilligers formulier

[No form id or name provided!]

 

Deelnemers Aanmeldings Formulier

[No form id or name provided!]

Donateurs Formulier

[No form id or name provided!]

U bevindt zich hier: Home Deelnemer Uncategorised