Sailing Kids op de HISWA - verslag

Hiswa

Ook dit jaar was Sailing Kids weer present op de Hiswa om ons verhaal te vertellen en iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met de stichting en haar medewerkers. Het leek dit jaar wat rustiger dan voorgaande jaren op de Hiswa, wellicht dat de economische tegenwind daarin een rol heeft gespeeld. Ondanks dat waren er weer veel bijzondere en leuke activiteiten te zien èn te doen op deze beurs. De Stichting Sailing Kids kijkt in elk geval terug op een geslaagd evenement dankzij de goede samenwerking en inzet van onze toegewijde vrijwilligers (Nico!) en de warme belangstelling van de diverse bezoekers voor onze stand.
Wij kijken in elk geval uit naar de Hiswa van volgend jaar en bedanken de organisatie van de Hiswa voor het belangeloos aan ons beschikbaar stellen van de standruimte.

meer foto's

Nieuw magazine: Het Groene Varen™

Nederland is een bijzonder magazine rijker. In februari komt namelijk het eerste nummer van Het Groene Varen™ uit. ‘Het Groene Varen™, is hét magazine over groen, duurzaam en maritieme technologie voor iedereen die geïnteresseerd is in groen, in duurzaam, in varen en/of een combinatie daarvan’; aldus oprichter en hoofdredacteur Rijk Ponte.

Met trots presenteren Ponte en zijn enthousiaste team vrijdagmiddag 10 februari 13:00, tijdens Boot Holland 2012 in het WTC Expo Leeuwarden, het eerste nummer.  Het Groene Varen™ is ontstaan uit Pontes behoefte aan meer diepgaande informatie over onderwerpen die met groene (maritieme) technologie en duurzaamheid te maken hebben. In de bestaande media vond Ponte niet wat hij zocht, dus besloot hij hier zelf voor te gaan zorgen.

Lees meer:

Verslag Stormachtig Jubileumfeest!

Cheque uitreiking

Het Jubileumfeest van Sailing Kids is stormachtig verlopen, maar was erg geslaagd dankzij de goede opkomst van alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs en sponsors! Ondanks de weersomstandigheden heeft iedereen kunnen genieten van het bezoek aan het dolfinarium, de hapjes en drankjes en optredens van de artiesten met als klapstuk de dolfijnenshow
"de droomwens" Wat zijn het toch bijzondere dieren als je ze zo bezig ziet in interactie met de dolfijnentrainers.
Verrassend was ook het aanbieden van twee mooie cheques. De eerste door Fardy (en broer Bodhy), die geld heeft ingezameld door het verkopen van zelfgemaakte knutselcreaties en z'n oude speelgoed. Hij heeft hiermee € 833,80 opgehaald wat een geweldige prestatie is - Hulde!.
En als tweede cheque het genereuze aanbod van € 6000,- door Patrick Janssen van de firma ThyssenKrupp Encasa BV voor een tweede traplift t.b.v. de Meridiaan. Speciale dank gaat uit naar de directie en het personeel van het Dolfinarium, zonder wie deze dag niet mogelijk was geweest.
Er is een fotosite geopend waar je de foto's van deze dag kunt bekijken. Er staan nu meer dan 500 foto's op! >BEKIJK DE FOTOS HIER<

Duikweekend groot succes

Duikweekend

Omdat Sailing Kids binnenkort 5 jaar bestaat organiseren we dit jaar een aantal extra activiteiten. Zo ook dit duikersweekend dat afgelopen weekend plaatsvond in het Sport en Aquacentrum de Sypel te Harderwijk. Onze dank gaat hierbij uit naar Dhr. M. van Vendeloo van de Sypel voor zijn inzet en steun om deze dag in het zwembad mogelijk te maken. Het weekend werd officieel geopend door wethouder Laurens de Kleine en daarop kon het spektakel van start gaan. Onder de professionele begeleiding van duikschool Minke Dive konden de deelnemers kennismaken met de fascinerende wereld van het duiken onder water met behulp van perslucht. Ook de pers was aanwezig, lees hier bijvoorbeeld het verslag in het Veluws Nieuwsblad Het Kontakt. Speciale dank gaat ook uit naar sponsor Suunto, die dit evenement heeft gesponsord met € 1250,- Er zijn ook een paar leuke films gemaakt en deze zijn te bewonderen op youtube; Film1, Film2, Film3.

Uitreiking Dame Award

Dame Award

Op dinsdag 15 november heeft de Stichting Sailing Kids, in de Amsterdam Rai de prestigieuze Dame Award in ontvangst mogen nemen uit handen van Dhr. Theo Lingmont, directeur internationale beurzen van de RAI.
Aan de prijs is een cheque verbonden van € 19.950.
Dit bedrag werd ook nog spontaan aangevuld tot het mooie ronde bedrag van € 20.000 door Martin H. Redmayne, chairman van de superyacht group. Nicolette Hoekmeijer heeft namens Sailing Kids een inspirerende toespraak gehouden in het engels voor een internationaal publiek van captains of industry, designers en zakenmensen, dit ondersteund met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte visuele presentatie. En daarmee heeft Sailing Kids een prachtig visitekaartje achtergelaten op dit internationale podium.
>BEKIJK HIER DE FOTO'S<

Sinterklaas Intocht - verslag 2011

Uitnodiging Sinterklaas

Het was afgelopen zaterdag een werkelijk prachtige dag om Sinterklaas en zijn Pieten weer feestelijk binnen te halen in Harderwijk.
Aan boord van de Vrijheid zat de stemming er al gelijk goed in, toen bleek dat zich een aantal luidruchtige Pieten onder de bemanning bevonden.
De kinderen vermaakten zich kostelijk en één van de Pieten werd zelfs in de mast gehesen om uit te kijken naar de pakjes boot van Sinterklaas. Na enige tijd wachten verscheen het schip eindelijk aan de horizon en kon het feest beginnen!  > BEKIJK HIER DE FOTO'S <

Lees meer:

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws