Uitnodiging Duikersweekend

Uitnodiging Sinterklaas

Hierbij willen we jullie van harte uitnodigen om deel te nemen aan het Sailing Kids Duikers Weekend van 18 t/m 20 november 2011.
Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum organiseert Sailing Kids een gezellig, gratis Duikers weekend, waarbij je de kans krijgt om met een echte duikuitrusting en onder professionele begeleiding van Minke Dive een duik te maken in het zwembad te Harderwijk.
Schrijf je snel in en lees de details >

Lees meer:

Forum geactiveerd!

Forum

Op veler verzoek is er nu een forum beschikbaar voor het uitwisselen van ideeën, ervaringen en alles wat met Sailing Kids te maken heeft. > De link staat in het rechter zij-menu. Om berichten te kunnen plaatsen moet je je alleen even aanmelden als forum gebruiker. Dit kan onder het knopje "registreren" rechtsboven op het forum - Veel plezier met het gebruik van het Sailing Kids forum.

NB. Als je een melding krijgt van een certificaat, kun je gewoon doorklikken en toestemming geven, dit is eenmalig, en komt daarna niet meer terug.

Vrijwilligers Weekend - verslag

uitnodiging vrijwilligers 2011door Sanne.

Wist je dat op zaterdag tijdens het vrijwilligersweekeind…

Sommige mensen rare slaapgewoonten hebben
Hester bijvoorbeeld over haar experimenten praat in haar slaap
Caroline een comaslaper is
Wij haar normaal nauwelijks wakker kunnen krijgen
Wij daarom ook zeer verbaasd waren dat ze vanochtend uit zichzelf wakker was geworden.

Bekijk HIER de foto's!

Lees meer:

Nieuwsbrief april 2011

Binnenkort verschijnt de nieuwsbrief van april 2011.

Deze wordt aan alle geregistreerde gebruikers toegezonden. In de toekomst zullen verschillende nieuwsbrieven gebruik worden voor Vrijwilligers, Deelnemers en Sponsors.

Blijf op de hoogte wat Sailing Kids voor u en uw omgeving kan betekenen en registreer u zelf !

Sailing Kids viert 5-jarig Jubileum!

In 2006 begon Ruud Stam met het initiatief: ernstig en chronisch zieke kinderen en hun familie een week een onbezorgde vakantie geven op een zeilschip.

Al gauw kwamen zeer positieve reacties op Ruud zijn initiatief. Niet alleen van de kinderen en hun familie waarvoor de week vakantie heel veel betekent maar ook van de medische sector die het positief effect zagen van zo’n speciale vakantieweek. Het is niet zo maar een week vakantie. Omdat iedereen
op een boot zit en je alles samen doet, onstaat er al snel een speciale band die ruimte biedt voor gesprekken en bijzondere ervaringen maar ook voor veel plezier en ontspanning.

Sinds de oprichting, nu 5 jaar geleden, zijn al 1500 kinderen en familieleden uit Nederland en Duitsland met Sailing Kids mee geweest tijdens 65 tochten.

Lees meer:

Bestuurswissel Ruud Stam

Ode aan Ruud bestuurswisseling 

"De scheepsbel werd geluid, klokslag 12:00 uur. De roerganger wordt afgelost, het roer wordt overgedragen. Het kompas wordt gelezen, de zeilen worden bijgezet en het schip vervolgt zijn koers".

Jarenlang heeft Ruud zijn "kindje", Sailing Kids gekoesterd, verzorgd en opgevoed. Ruud die met hart en ziel betrokken is bij kinderen, zieke kinderen en hun gezinnen heeft afgelopen maand de voorzittershamer van de stichting overgedragen. Jarenlang heeft hij zich tomeloos ingezet voor de stichting en heeft hiermee Sailing Kids op de kaart gezet. Het enthousiasme en de gedrevenheid van Ruud zijn zeer bijzonder hebben ervoor gezorgd dat Sailing Kids is geworden tot een volwassen organisatie die klaar is om door te groeien. Na een emotionele overdracht van de voorzitterstaak heeft Ruud zijn nieuwe taak als adviseur en boegbeeld van de stichting opgepakt. Een boegbeeld waar we als stichting trots op zijn. 

Een extra feestelijk tintje aan het afscheid van Ruud als voorzitter was de cheque die Ruud in ontvangst mocht nemen van Erik Jan Dekker, directeur van Dekatel. Dekatel had Sailing Kids uitgekozen als goed doel voor de decemberactie en heeft daarmee een fantastische bijdrage geleverd aan onze missie. 

Tijdens deze bestuursvergadering is de voorzittershamer opgenomen door Monique Tijdhof. Monique is een bekend gezicht binnen de stichting. Zij heeft als vrijwilligster ruim ervaring opgedaan tijdens de vaarweken en kent daarmee de stichting van binnen en van buiten. Daarnaast heeft zij naast haar eigen bedrijf al enige jaren zitting in het stichtingbestuur. Een mooie basis die het vertrouwen geeft dat de voorzittershamer in goede handen is bij Monique.

31 jan 2011

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws