Over zee met de Gulden Leeuw!

vlag

Op 17 juni was het zover, een ploegje Sailing Kids deelnemers en vrijwilligers gingen voor het avontuur en zij maakten een bijzondere tocht over zee vanuit Rouen in Frankrijk naar den Helder met de "Gulden Leeuw" De Gulden Leeuw is een oceeaanwaardig, stoer zeilschip dat ook dient als instructie- en opleidings schip en ook meedoet aan tallshipsraces. Meer informatie kun je vinden op hun website. Bijgaand een kleine foto impressie van deze avontuurlijke reis.

Klik hier voor de foto's

Stembiljet Sailing Kids Grote Gift

stembiljet3M

De tussenstand op vrijdag 21 juni is voor het 3M grote Gift Fonds is 380 stemmen, maar we hebben er nog véél meer nodig! Download het bijgaande stembiljet en stuur dit door aan je school, bedrijf of instelling en iedereeen die je kent, zodat meer mensen ons weten te vinden en hun stem uitbrengen.

Direkte link om op ons te stemmen: Stem Nú.

Of knip en plak deze stem-link in je eigen mail: http://www.tinyurl.com/dx3ro9j

Direkte Link naar Uitnodiging (download)

Botenbouwdag bij Vripack!

botenbouwdagBouw je eigen boot tijdens de Vripack Botenbouwdag!

April 2013 – Op zaterdag 22 juni a.s. organiseren de Technasium leerlingen van het Bogerman te Sneek voor het eerst een Vripack Botenbouwdag. Dit jaar vindt de grande première plaats op het Potten terrein te Offingawier!
Het doel van de Botenbouwdag is het organiseren van een familie gericht evenement met een inspirerende en leerzame achtergrond waarbij in één dag samen een boot gebouwd wordt! 
Voor de ontwikkeling van het bouwpakket zijn er een aantal Technasium leerlingen samen met het Vripack team aan de slag gegaan. Het complete bouwpakket t.w.v. €100,- kan vanaf 1 april t/m 1 juni besteld worden via de speciaal ontworpen website: www.botenbouwdag.nl

Alle bestelde bouwpakketten worden voorzien van een eigen nummer, gekoppeld aan de familie die de boot zal gaan bouwen. Er zal een gelimiteerd aantal bouwpakketten verkocht worden, dus wees er snel bij want: op is op!
De opbrengst van de Botenbouwdag zal samen met een vast bedrag per verkocht bouwpakket geschonken worden aan stichting Sailing Kids. Een passende organisatie binnen het initiatief van dit evenement.

Voor een overzicht van de meest gestelde vragen en het uitgebreide programma kijk je op www.botenbouwdag.nl. Specifieke vragen kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je kans maken op een gratis bouwpakket, hou dan Vripack’s Twitter en Facebook pagina in de gaten!
Wij heten jullie graag welkom tijdens de Vripack Botenbouwdag 2013!

Help Sailing Kids aan De Grote Gift!

3M Fonds actie 2013

De 3M Fonds Grote Gift actie gaat van start! We gaan met z'n allen zoveel mogelijk stemmen verzamelen voor "De Grote Gift" van het 3M Fonds voor Sailing Kids!. Dus vraag al je vrienden, bekenden, klasgenoten, collega's etc. om op ons te stemmen op de site van het 3M Fonds!
Hier is de directe link naar de stempagina: http://tinyurl.com/dx3ro9j
Jouw stem geeft Sailing Kids de wind in de zeilen! En met z'n allen maken we daar een orkaan van!
Deel dit bericht via Facebook, Twitter en mail je vrienden en bekenden, want we hebben héél véél stemmen nodig! Lachen
Er kan gestemd worden in de periode tussen 1 april en 31 oktober. Op 1 november is de nummer 1 bekend. 

Maatschappelijke stage? - een verslag!

kinderkliniek

“Hallo, mijn naam is Dalia, ik ben 15 jaar. Moet jij net als ik een maatschappelijke stage doen?

Ik moest voor school een stage lopen, vrijwilligerswerk om precies te zijn. Ik hielp daarom mee bij mijn zusjes tennisschool, ik gooi dan ballen aan bij kleine kinderen. Maar dit voelde niet helemaal als vrijwilligerswerk voor mij. Als ik aan vrijwilligerswerk denk, denk ik aan mensen helpen die hulp nodig hebben. Iets waar ik na afloop trots op kan zijn. Ik las dat ik geld op kon halen voor zieke kinderen die dan naar een zeilvakantie van de Stichting Sailing Kids kunnen. Dat leek iets voor mij. Stel je nou voor dat jij één van hen zou zijn? Hoe geweldig zou het dan zijn om een ‘pauze’ te krijgen van het ziek zijn. Je hoeft aan niemand uit te leggen wat je hebt, je kunt gewoon lol maken.
Het idee om iemand zoiets te kunnen bezorgen leek mij fantastisch. Ik aarzelde niet en meldde me gelijk aan. Je bent vrij om te doen wat je wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld een loterij/sponsorloop organiseren, bij een open avond op school geld ophalen, enzovoort. Ik kreeg hele goede ideeën, posters, een collectebus en alles wat ik nodig had van de stichting. Met heel veel plezier heb ik geld opgehaald en daar ben ik heel blij mee. Met mijn inzet help ik kinderen die ziek zijn even een weekje plezier te geven, wie wil dat nou niet!”

 Wil jij je ook inzetten voor Sailing Kids? Neem dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op met ons secretariaat.

RTV Oost bericht over de kroonappels

RTV Oost heeft een overzicht gemaakt van de drie finalisten van Overijssel. Daar zit Sailing Kids natuurlijk ook bij! Bekijk de film hieronder;

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws