Botenbouwdag bij Vripack!

botenbouwdagBouw je eigen boot tijdens de Vripack Botenbouwdag!

April 2013 – Op zaterdag 22 juni a.s. organiseren de Technasium leerlingen van het Bogerman te Sneek voor het eerst een Vripack Botenbouwdag. Dit jaar vindt de grande première plaats op het Potten terrein te Offingawier!
Het doel van de Botenbouwdag is het organiseren van een familie gericht evenement met een inspirerende en leerzame achtergrond waarbij in één dag samen een boot gebouwd wordt! 
Voor de ontwikkeling van het bouwpakket zijn er een aantal Technasium leerlingen samen met het Vripack team aan de slag gegaan. Het complete bouwpakket t.w.v. €100,- kan vanaf 1 april t/m 1 juni besteld worden via de speciaal ontworpen website: www.botenbouwdag.nl

Alle bestelde bouwpakketten worden voorzien van een eigen nummer, gekoppeld aan de familie die de boot zal gaan bouwen. Er zal een gelimiteerd aantal bouwpakketten verkocht worden, dus wees er snel bij want: op is op!
De opbrengst van de Botenbouwdag zal samen met een vast bedrag per verkocht bouwpakket geschonken worden aan stichting Sailing Kids. Een passende organisatie binnen het initiatief van dit evenement.

Voor een overzicht van de meest gestelde vragen en het uitgebreide programma kijk je op www.botenbouwdag.nl. Specifieke vragen kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je kans maken op een gratis bouwpakket, hou dan Vripack’s Twitter en Facebook pagina in de gaten!
Wij heten jullie graag welkom tijdens de Vripack Botenbouwdag 2013!

Help Sailing Kids aan De Grote Gift!

3M Fonds actie 2013

De 3M Fonds Grote Gift actie gaat van start! We gaan met z'n allen zoveel mogelijk stemmen verzamelen voor "De Grote Gift" van het 3M Fonds voor Sailing Kids!. Dus vraag al je vrienden, bekenden, klasgenoten, collega's etc. om op ons te stemmen op de site van het 3M Fonds!
Hier is de directe link naar de stempagina: http://tinyurl.com/dx3ro9j
Jouw stem geeft Sailing Kids de wind in de zeilen! En met z'n allen maken we daar een orkaan van!
Deel dit bericht via Facebook, Twitter en mail je vrienden en bekenden, want we hebben héél véél stemmen nodig! Lachen
Er kan gestemd worden in de periode tussen 1 april en 31 oktober. Op 1 november is de nummer 1 bekend. 

Maatschappelijke stage? - een verslag!

kinderkliniek

“Hallo, mijn naam is Dalia, ik ben 15 jaar. Moet jij net als ik een maatschappelijke stage doen?

Ik moest voor school een stage lopen, vrijwilligerswerk om precies te zijn. Ik hielp daarom mee bij mijn zusjes tennisschool, ik gooi dan ballen aan bij kleine kinderen. Maar dit voelde niet helemaal als vrijwilligerswerk voor mij. Als ik aan vrijwilligerswerk denk, denk ik aan mensen helpen die hulp nodig hebben. Iets waar ik na afloop trots op kan zijn. Ik las dat ik geld op kon halen voor zieke kinderen die dan naar een zeilvakantie van de Stichting Sailing Kids kunnen. Dat leek iets voor mij. Stel je nou voor dat jij één van hen zou zijn? Hoe geweldig zou het dan zijn om een ‘pauze’ te krijgen van het ziek zijn. Je hoeft aan niemand uit te leggen wat je hebt, je kunt gewoon lol maken.
Het idee om iemand zoiets te kunnen bezorgen leek mij fantastisch. Ik aarzelde niet en meldde me gelijk aan. Je bent vrij om te doen wat je wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld een loterij/sponsorloop organiseren, bij een open avond op school geld ophalen, enzovoort. Ik kreeg hele goede ideeën, posters, een collectebus en alles wat ik nodig had van de stichting. Met heel veel plezier heb ik geld opgehaald en daar ben ik heel blij mee. Met mijn inzet help ik kinderen die ziek zijn even een weekje plezier te geven, wie wil dat nou niet!”

 Wil jij je ook inzetten voor Sailing Kids? Neem dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op met ons secretariaat.

RTV Oost bericht over de kroonappels

RTV Oost heeft een overzicht gemaakt van de drie finalisten van Overijssel. Daar zit Sailing Kids natuurlijk ook bij! Bekijk de film hieronder;

Sailing Kids is volop in Beweging!

Nieuwsflits

De Stichting is op dit moment volop in beweging, er gebeurt van alles!

Allereerst is er natuurlijk de verkiezing voor de Kroonappels op 18 april, wat al heel spannend is.

Daarnaast hebben we ook te horen gekregen dat we mee mogen varen op het IJ met de Koningsvaart op 30 april tijdens de inhuldiging van Koning Willem Alexander en Maxima!

Ook zijn wij nu ook aangesloten bij geef gratis (www.geefgratis.nl) zodat onze online mogelijkheden een stuk zijn uitgebreid. Bekijk de Online Donatie module in het rechter menu maar eens!

Speciaal voor mensen die graag een actie voor ons willen starten is er nu een speciale actiepagina beschikbaar. Erg leuk voor scholen, loopgroepen of voor individuele acties. Zo is een actie online te volgen en gaat een actie echt leven!

Kijk voor het starten van een actie op sailingkids.geef.nl

Samenwerking Rode Kruis en Sailing Kids

Het is leuk nieuws om te melden: De Stichting Sailing Kids organiseert dit jaar in samenwerking met het Rode Kruis Almere een extra zeilweek in de week van 22 t/m 28 oktober 2012. Deze samenwerking is onder andere tot stand gekomen door bemiddeling van Hans Korporaal van de Rotary in Almere en Jos Röselaers van RMC Consultancy. Wij kijken alvast uit naar deze speciale week!

SSK en Rode Kruis

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws