Sailing Kids is kandidaat Oranje Fonds Kroonappels!

PERSBERICHTkroonappels logo

De Stichting Sailing Kids is kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels!

Kampen, woensdag 27 februari - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. De Stichting Sailing Kids doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie “Zorg” Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Kampen. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Lees meer:

Nieuwsbrief januari 2013 is uit!

De eerste nieuwsbrief van 2013 is voltooid en onderweg naar alle deelnemers, sponsors, vrijwilligers en donateurs. Lees hier de nieuwsbrief nr. 1 van januari 2013 online!

Nieuwsbrief jan. 2013

Vrijwilligers gezocht voor Beurs 'Boot Holland'

cheque

Een bruisend seizoen begint op Boot Holland!

Boot Holland mag zich zo onderhand wel de belangrijkste Nederlandse beurs noemen aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Steeds meer werven en producenten kiezen voor deze beurs om hun primeurs te presenteren. Op de afgelopen editie in februari waren er dan ook maar liefst 70 wereldprimeurs te zien.
De 23ste editie van Boot Holland is van 8 t/m 13 februari 2013.

Voor het bemannen van de stand zoekt de Stichting Sailing Kids nog vrijwilligers die ons willen helpen om deze beurs tot een succes te maken. Heb je tijd en zin, schrijf dan even een mailtje naar Nico de Jong, Hij is de coördinator voor deze beurs.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verslag Beurs 'Boot Holland'

cheque

Een beurs met een wonderlijke gebeurtenis!

Boot Holland was dit jaar een voor ons goed bezochte beurs. We merkten dat onze herhaalde aanwezigheid vrucht begint af te werpen. Door de kleinschalige opzet van de beurs, gemoedelijk en gezellig was onze herkenbaarheid groter. Van de verwachte 40.000 bezoekers zijn er zo'n 36.000 ook daadwerkelijk geweest, maar wellicht was ook de sneeuw in het weekend daar debet aan.
Een bijzonder moment was het spontane aanbod van een echtpaar om een volledige zeilweek ter waarde van € 8000,- te sponsoren! Dat was een klein wonder waar we met z'n alleen even stil van werden.

We willen dan ook Nico de Jong en z'n team van vrijwilligers hartelijk danken voor hun geweldige inzet en het behaalde resultaat! Onze dank gaat daarnaast uit naar Dhr. Pieter Fokkema, van WTC, Beurs Boot Holland voor het ter beschikking stellen van de stand en het naar blad YachtFocus, voor een gratis pagina grote advertentie.

Werken aan de traplift voor de Meridiaan!

traplift

Er is hard gewerkt aan het realiseren van een traplift op de Meridiaan. Schipper Ruud is druk bezig geweest met het realiseren van deze nieuwe traplift die geschonken wordt door de Firma ThyssenKrupp Encasa, waardoor de Meridiaan een stuk toegankelijker wordt voor deelnemers die slecht ter been zijn. Het metaal voor de nieuwe stalen opbouw is in de werkplaats uitgesneden, geslepen en gelast en daarna op het dek van de Meridiaan geplaatst. En dat alles bij een aardig lage temperatuur aan de sneeuw te zien. Dit alles natuurlijk met de vakkundige hulp van diverse vakmensen. Chapeau mannen, goed werk.

Via deze link kun je nog meer foto's bekijken.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws