Verslag Beurs 'Boot Holland'

cheque

Een beurs met een wonderlijke gebeurtenis!

Boot Holland was dit jaar een voor ons goed bezochte beurs. We merkten dat onze herhaalde aanwezigheid vrucht begint af te werpen. Door de kleinschalige opzet van de beurs, gemoedelijk en gezellig was onze herkenbaarheid groter. Van de verwachte 40.000 bezoekers zijn er zo'n 36.000 ook daadwerkelijk geweest, maar wellicht was ook de sneeuw in het weekend daar debet aan.
Een bijzonder moment was het spontane aanbod van een echtpaar om een volledige zeilweek ter waarde van € 8000,- te sponsoren! Dat was een klein wonder waar we met z'n alleen even stil van werden.

We willen dan ook Nico de Jong en z'n team van vrijwilligers hartelijk danken voor hun geweldige inzet en het behaalde resultaat! Onze dank gaat daarnaast uit naar Dhr. Pieter Fokkema, van WTC, Beurs Boot Holland voor het ter beschikking stellen van de stand en het naar blad YachtFocus, voor een gratis pagina grote advertentie.

Werken aan de traplift voor de Meridiaan!

traplift

Er is hard gewerkt aan het realiseren van een traplift op de Meridiaan. Schipper Ruud is druk bezig geweest met het realiseren van deze nieuwe traplift die geschonken wordt door de Firma ThyssenKrupp Encasa, waardoor de Meridiaan een stuk toegankelijker wordt voor deelnemers die slecht ter been zijn. Het metaal voor de nieuwe stalen opbouw is in de werkplaats uitgesneden, geslepen en gelast en daarna op het dek van de Meridiaan geplaatst. En dat alles bij een aardig lage temperatuur aan de sneeuw te zien. Dit alles natuurlijk met de vakkundige hulp van diverse vakmensen. Chapeau mannen, goed werk.

Via deze link kun je nog meer foto's bekijken.

Sailing Kids & Sail Den Helder 2013

sail den helder logoSail Den Helder 2013 - Sailing Kids is erbij! Dit geweldige maritieme evenement valt samen met de Marine dagen 2013 en zorgt voor kades vol Tall ships en moderne marine schepen. De Sail Den Helder word gehouden op 20, 21, 22, en 23 juni 2013 dus maak op deze dagen een plaatsje vrij in je agenda! Waan je in de gouden eeuw van de grote zeilschepen en geniet van het prachtige uitzicht wat deze windjammers zullen bieden. Sailing Kids zal met De Vrijheid in de haven van Den Helder liggen en natuurlijk is er dan ook plaats voor deelnemers aan Sailing Kids.
Hou onze website, facebook en twitter in de gaten voor nieuws over dit unieke evenement!

Feel Good Evenement Groot Succes!

watersjoelen2

Het allereerste Europese Kampioenschap Stoneskimming is een feit en we zijn trots dat we erbij waren en een onderdeel mochten vormen van de organisatie! Dit ludieke evenement kan uitgroeien tot een jaarlijkse happening die mensen internationaal bij elkaar brengt in een gezellige en ontspannen sfeer voor jong & oud. De diverse nationaliteiten (Schotten, Engelsen, Denen, Duitsers, Zwitsers, Portugezen, Belgen) waren het er ook over eens dat dit "feel good" sportevenement moet terugkeren in 2013. Graag willen we vanaf hier organisatiebureau "Op Koers" nogmaals bedanken voor hun inzet en professionele aanpak van dit unieke evenement.

Bekijk hier een fotoslideshow van deze dag.

4e Loslopers Najaarswandeltocht

Wandel

De opbrengst voor Sailing Kids van de Loslopers Wandeltocht 2012 in Losser was € 250,- !

De Stichting Sailing Kids bedankt de organisatie en de wandelaars voor hun inzet en wij hopen dat de komende voorjaarstocht ook weer zo'n succes wordt met mooi wandelweer voor de wandelaars!!

De organisatie van deze tocht is in handen van Ad Hoc Werk en meer informatie is dan ook te vinden op de site van Ad Hoc Werk.

De volgende tochten staan nog op het programma, wandel dus ook mee voor het goede doel!

5e Voorjaarswandeltocht: 30 maart 2013 
5e Najaarswandeltocht: 14 september 2013 
6e Voorjaarswandeltocht: 19 april 2014

Stone Skimming Brouwersdam 20 Oktober

Stoneskimming

Nog geen plannen voor de herfstvakantie?

Doe dan een gooi naar het Europees Kampioenschap Stone Skimming (Keilen) aan de Brouwersdam op 20 oktober
Wat is Stone Skimming? Heel simpel: het keilen met stenen over het water. Er zijn twee competities; Wie het verst kan keilen (stone skimming) en wie de steen het meest kan laten stuiten (stone skipping).
Dit belooft een ontzettend leuk en sportief evenement te worden, immers iedereen kan meedoen en het is fun! Helemaal mooi is het dat dit evenement ook een steentje bijdraagt aan Sailing Kids in de vorm van een stukje sponsoring. Hardstikke goed doel dus!

Volg Stone Skimming en like ze ook op hun Facebook pagina: HIER
Voor meer informatie kijk op de site van Stone Skimming HIER

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws