Verklaring goed gedrag (VOG)

Om de veiligheid van onze deelnemers zoveel mogelijk te kunnen garanderen, Vragen we van al onze vrijwilligers vragen wij een zogenaamde VOG 'Verklaring Omtrent Gedrag' verklaring. Deze verklaring is verkrijgbaar op het gemeentehuis van je woonplaats. De VOG verklaring moet tijdig in ons bezit zijn. Ten minste 2 weken vóór je meevaart opsturen naar ons postadres; Stichting Sailing Kids, Rozenlaan 75, 3135XN, Vlaardingen..

Meer informatie hierover kun je vinden op de site van de overheid

Info voor nieuwe vrijwilligers

Wat houd het vrijwilligerswerk bij Sailing Kids in en hoe meld ik me aan?

  • Wat voor soort mensen en vaardigheden zoekt Sailing Kids? Tijdens de vaartochten zijn er diverse functies in te vullen. Allereerst is er de medische zorg door verpleegkundigen en artsen. Dan moet er natuurlijk lekker gegeten kunnen worden, de maaltijden zijn een hoogtepunt aan boord dus een veelzijdige kok en koksmaat gaan ook mee. Maar bovenal moet het gezellig zijn en daarom worden er diverse activiteiten bedacht. De activiteitenbegeleider moet dus creatief zijn en kunnen bijspringen waar dat nodig is. Zeilervaring is niet direct een vereiste, maar kan wel handig zijn. Het schip wordt in principe gevaren door de schipper en z'n maat, van tijd tot geholpen door de hele bemanning natuurlijk.

  • Waar moet een vrijwilliger aan voldoen? Behalve goede zin, daadkracht en kunnen werken in teamverband moet elke vrijwilliger binnen zijn eigen functie voldoen aan een aantal eisen. Zie hiervoor het aanmeldingsformulier en ook tijdens het intake gesprek zullen deze vaardigheden aan de orde komen. Daarnaast moet je zelf lekker in je vel zitten en in staat zijn een luisterend oor te bieden. Het overleggen van een VOG verklaring maakt onderdeel uit van de aanmeld procedure.

  • Leeftijd: Voor de vrijwilligers die meegaan als begeleider op de tochten van Sailing Kids is de minimum leeftijd 21 jaar. Ben je jonger? Dan kun je ook op allerlei andere manieren helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren van events of assisteren op beurzen e.a.

  • Teamwork: De vrijwilligers die meegaan met de gezinstochten werken in een team, dat de zorg heeft voor gezinnen waarvan een kind ernstig dan wel chronisch ziek is. Dit kan soms heel pittig zijn. Daarbij komt dat de leeftijd van de kinderen die ziek zijn en hun broers en zussen die meegaan ligt tussen de 0 en de 18 jaar. Dan is het fijn als de teamleden wat ouder zijn.

  • Hoe is de procedure na aanmelding? Afhankelijk van de functie wordt u door de voorzitter één van de vrijwilligers coördinatoren benaderd voor een intakegesprek. Tijdens dit intake gesprek word je o.a. gevraagd de gedragscode voor vrijwilligers te ondertekenen. Ook is het gewenst een VOG verklaring te overleggen. Heb je die nog niet, dan kan die eventueel via de stichting worden aangevraagd.

Hoe meld je jezelf aan? Je kunt jezelf aanmelden via het Vrijwilligers formulier

U bevindt zich hier: Home Vrijwilligers